25. kolo
21.02.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad zvítězil ve sledovaném baskickém derby, když díky gólu Jonathase vykradl San Mamés. Po porážce 0:1 se Athletic sesunul hlouběji pod pohárové příčky, fotbalisté San Sebastianu se naopak po čtvrté výhře v řadě vyšvihli pouhé dva body za Balibao na deváté místo.

Na první vzrušení se na zaplněném San Mamés nečekalo dlouho. Hned v první minutě se na hostujícího gólmana Rulliho řítil Aduriz, jeho branka ale platiti nemohla kvůli ofsajdu. Zápas byl velmi vypjatý, jak se na pořádné derby sluší. Sudí Martínez musel hráče napomínat žlutým kartónkem hned desetkrát, z toho třikrát v úvodní čtvrthodince.

Real nebyl na hřišti lepší, ale dokázal z minima vytěžit maximum. Už v 17. minutě se totiž dostal do vedení, které hostům vydželo po celý zbytek utkání. V klíčovém okamžiku zápasu napřáhl Jonathas po pasu Carlose Vely z hranice pokutového území a krásnou střelou pod břevno šokoval zaplněný stadion - 0:1! Lvi se pochopitelně s nepříjemným skóre nesmířili, ale jejich šance nepřinášely kýžené ovoce. Naopak Realu nadmíru vyhovovala hra na brejky a v 31. minutě mohli udeřit podruhé. Tentokrát ale Jonathase Iraizoz dokázal vychytat.

Po změně stran pokračovala dominance Athleticu na míči, ovšem pořádná příležitost srovnat s modrobílými krok stále nepřicházela. Až v 67. minutě se musel Rulli po rohovém kopu a střele Adurize pořádně natáhnout. Míč ale dokázal vytlačit mimo nebezpečí. V 72. nminutě pak mohl využít hrubku v rozehrávce modrobílých Muniain, jeho pokus zpoza vápna ale letěl příliš vysoko.

Utkání mělo v závěru velké tempo a hrálo se stylem nahoru dolů. 76. minuta přinesla dobrou ránu Parda, jehož střele ale také scházela přesnost. Bilbao se pokusilo o závěrečný tlak a v poslední desetiminutovce oblehlo branku San Sebastianu, byli to ale hosté, kdo krátce před koncem utkání naposledy zahrozil. Rychlý brejk zakončoval Prieto, nicméně i jeho rána šla vysoko nad branku. Ze tří bodů a koruny pro neoficiální fotbalové krále Baskicka se tedy radují borci ze San Sebastianu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný zápas ze španělské ligy , kde se book zmýlil-dobrá práce .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele