5. kolo
23.09.2015 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:2

Zatímco Barcelona ošklivě vyhořela na hřišti výjimečné Celty Vigo, Real Madrid svůj vlastní křest ohněm zvládl na výbornou. Obtížné utkání v Bilbau na stadionu San Mamés totiž Bílý balet ovládl v poměru 2:1, a to především díky Karimu Benzemovi, autoru obou branek.

V devatenácté minutě šli hosté do vedení, když francouzský reprezentant využil trapného zaváhání obránce Mikela San Josého. Když pak v druhé půli srovnal Sabin Merino, uběhly sotva tři minuty a Benzema Realu vrátil znovu vedení, které již tentokrát nepustil. Nešlo sice ze strany favorita o žádné galapředstavení, ovšem zásluhou Benzemova spolehlivého zakončení si svěřenci Rafaela Beníteze připsali čtvrté ligové vítězství v řadě a vyhoupli se do čela Primera División o lepší skóre před Celtu Vigo.

Zatímco Benítez nemohl poslat do hry Sergia Ramose, Danila, Jamese Rodrígueze či Garetha Balea, učinil tak alespoň v případě debutanta Matea Kovačiče. Ten musel se svými spoluhráči přestát úvodní nápor Athleticu, který na sobě nijak nedával znát dosavadní špatnou ligovou formu, kvůli níž prohrál všechny dosavadní zápasy vyjma jednoho. Jako obvykle byl hlavní ofenzivní zbraní Basků Aritz Aduriz, ovšem Raphael Varane spolu s Danim Carvajalem v těch nejnebezpečnějších situacích vždy dokázali včasně zakročit.

Tvrdou ránu pro domácí představovala devatenáctá minuta, kdy brankář Iraizoz přihrál San Josému, jenž svou zpětnou pobídku poslal příliš pomalu a Karim Benzema se tak zničehonic řítil sám na bránu, což také náležitě zakončil. Baskům poté chvíli trvalo, než se z tohoto šoku oklepali, přesto s blížícím se příchodem poločasové přestávky pořádně Real zatlačili a Keylor Navas měl co dělat, aby vytáhl Adurizovu hlavičku z bezprostřední blízkosti mimo tři tyče.

Po změně stran byli opět silnější domácí. Nejprve si Navas pohlídal Adurizovu střelu zpoza šestnáctky, ovšem poté byl i on krátký na poněkud šťastnou chvilku Aymerica Laporteho. Francouzský obránce si vyrazil na útočný výlet, a přestože na chvíli ztratil míč, znovu si jej vybojoval a parádním pasem započal akci, na jejímž konci byl Merinův skok po hlavě, který signalizoval, že historický rekord v neprůstřelnosti Keylor Navas přece jen na úvod sezony nepřekoná. Kostaričanova šňůra se přetnula na čísle 427 minut.

Přesto euforie Athleticu měla takřka jepičí život. Iscův průnik po levé straně zůstal trestuhodně nepokryt, stejně jako přízemní centr na zadní tyč, kde číhal připravený Benzema, aby vrátil Realu vedení. Domácí se sice nevzdali a nadále bušili do madridské defenzivy, jenže ta pod Benítezovým vedením doposud šlape jako hodinky a více než jeden gól už nepřipustila. Znovu na tom však měl značný podíl Navas, neboť musel hned dvakrát kvalitně zasáhnout při šancích Adurize.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

2:1...............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve druhým poločase si o to vyrovnání neuvěřitelně říkáme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele