2. kolo
29.08.2014 22:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Poškozená Málaga odjíždí z Valencie s debaklem 3:0

Trenér Nuno Espírito Santo si na lavičce Valencie připsal úspěšný domácí debut, když jeho svěřenci pohodlně přehráli oslabenou Málagu a zvítězili 3:0. Nadějný vstup hostů do utkání zchladilo brzké vyloučení Sergiho Dardera, jejž Netopýři ve zbytku zápasu beze zbytku využili. Nejprve se trefil útočník Paco Alcácer, poté ještě před odchodem do kabin navýšil vedení Los Che Dani Parejo a krátce po změně stran dal výsledku konečnou podobu Pablo Piatti.

Vše přitom mohlo být úplně jinak, kdyby v úvodu utkání zužitkoval tlak Málagy Roque Santa Cruz, ovšem paraguayský útočník zpoza šestnáctky poslal svůj střelecký pokus těsně vedle. Na druhé straně se jako první k ohrožení soupeřovy branky dostal Sofiane Feghouli, když dobře načasoval svůj náběh na centr levého beka Josého Gayá. Následný pokus alžírského reprezentanta z bezprostřední blízkosti však nakonec skončil několik decimetrů mimo tyče.

Hosté nicméně záhy utrpěli jinou ránu, a to když za svou nešikovnost uviděl Sergi Darder rovnou červenou kartu. V sedmadvacáté minutě totiž takto vysokou nohou zasáhl do souboje o míč s Parejem , což z pohledu rozhodčího znamenalo tvrdý trest v podobě rudého kartonku. Netopýři pak navíc početní výhody využili takřka okamžitě, což ještě přispělo ke kolapsu jejich soupeře.

Aktivní Gayá našel v šestnáctce volného Alcácera, jenž přízemní ranou do růžku branky stylově oslavil svou čerstvou nominaci do španělského národního týmu. Naději na rychlý zvrat zápasu poté odvrátil Diego Alves, když si poradil s dobrou ranou Ricarda Horty. Ještě do poločasu navíc přišel pro hosty druhý knokaut...

Rychlý útok domácích zkusil rozvinout finální přihrávkou Feghouli, což sice stoper Weligton dokázal odvrátit, ovšem tak nešikovně, že míč zasáhl vleže rukou. Nařízenou penaltu pak sice Dani Parejo neproměnil, ovšem Carlose Kameniho stejně vzápětí překonal z dorážky vlastní střely.

Když už se po změně stran Málaze přece jen zásluhou Juanmiho podařilo alespoň snížit, byla gólová akce neuznána z důvodu domnělého postavení mimo hru, které opakované záběry vyvrátily. Hřebíček do rakve nespokojených hostů pak přidal Pablo Piatti, ovšem bylo na co koukat. Celou akci nastartoval Feghouli přihrávkou na Alcácera, jenž z hranice šestnáctky vybídl ke střele Piattiho. Jeho prudká rána z halfvoleje skončila až v síti vzdálenějšího růžku branky, čímž Valencie stylově uzavřela svou letošní domácí premiéru, jakkoli byl konečný výsledek pro Malagu krutý.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
didosh

Proč niky neni údaj o divácích?Krom teda naši ligy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele