31. kolo
11.04.2015 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Granada CF 3:0

Almería bez větších problémů porazila Granadu 3:0 a posunula se na osmnácté místo. Hosté tak nepotvrdili bod proti Vigu a jsou předposlední. Hrdinou zápasu se stal Thomas, jenž v závěru první půle otevřel skóre a před koncem zápasu pečetil domácí vítězství. Do střelecké listiny se zapsal rovněž Javier Espinosa.

Trochu rozháraný začátek utkání, kdy zůstaly slibné šance nevyužity na obou stranách, přešel v ne zcela zábavnou pasáž. Ta trvala do 32. minuty, kdy po tečovaném centru zprava pálil z voleje Espinosa a gólman Fernández měl problémy zkrotit přízemní střelu. Domácí byli v první půli lepším celkem, ale stahovaly je ke dnu zahozené šance, jako ve 40. minutě, když hostující obraně pláchnul Navarro, jeho střelu k tyči ale Fernández vyrazil na roh.

Štěstí se k domácím otočilo čelem až krátce před přestávkou. Granada vůbec nestíhala a jen stěží likvidovala dravé průniky Almeríe. Silva svou střelu ještě opřel do Fernándeze, ale v nastavení už se to domácím povedlo lépe. Trujillo si seběhl na přesnou přihrávku za obranu a naservíroval míč přesně na nohu Thomase, který z blízky dopravil míč do sítě - 1:0!

Gól do šatny Almeríi viditelně pomohl i na začátku druh půle, hra domácích byla klidnější a přesnější. Na to reagoval kouč Granady Resino nasazením Córdoby a Rica, jenže ani to nepomohlo. V 59. minutě totiž vyšla domácím krátká rozehrávka rohového kopu. Po pasu Dubarbiera se k míči dostal Espinosa, jenž si pohrál s obranou Granady a chytře zakončil na vzdálenější tyč - 2:0! Hráči El Graná dostali ránu, ze které už se nevzpamatovali.

Zachránit hosty měl zkušený forvard Riki, ale ani ten nevnesl do jalového útoku Granady potřebnou změnu. Naopak horko bylo v poslední desetiminutovce před brankou hostů. V 83. minutě vypálil dělovku z pětadvaceti metrů Navarro, ale branku těsně netrefil. O dvě minuty později mel stoprocentní tutovku Thomas, ale před zcela odkrytou brankou nastřelil jen břevno!

Ghanský útočník se ale přeci jen ještě druhé branky dočkal. Totálně otevřená obrana Granady umožnila Thomasovi nikým neatakovaný protiútok, Ghaňan došel až do šestnáctky a tam s notnou dávkou štěstí překonal Fernándeze - 3:0! Nový kouč Alemríe Sergi Barjuán tak při své premiéře před domácími diváky slavil zasloužené vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele