13. kolo
30.11.2014 17:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Granada CF 5:1

Sevilla rozdrtila Granadu 5:1 a po dvou porážkách v řadě opět slaví vítězství. O vysokém rozdílu rozhodl především závěr utkání. V poslední půlhodině nasázeli domácí Granadě hned čtyři branky. Do střelecké listiny se dvakrát zapsal Bacca, po jednom gólu přidali Banega, Mbia a Gameiro. Jedinou trefu hostů zajistil El-Arabi, jenž proměnil penaltu krátce před koncem první půle.

Byl to zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. V tom prvním se hrál velmi vyrovnaný fotbal s minimem šanci na obou stranách. V první půlhodině hrála lépe Sevilla, jejíž první nebezpečná akce přišla v 10. minutě. Vitolo běžel sám na gólmana Fernándeze, toho sice překonal, jenže z brankové čáry vykopl míč jeden z obránců. Ve 24. minutě už se ale skóre měnilo. Po rohovém kopu se ve skrumáži před brankou Granady nejlépe zorientoval Carlos Bacca a poslal své mužstvo do vedení - 1:0! Hosté vehementně reklamovali faul na svého gólmana, jenže místo změny verdiktu se dočkali jen dvou žlutých karet.

Hostům patřil závěr první půle. Granada se čím dál více osmělovala na polovině svého soupeře, což přineslo ovoce ve 42. minutě. Povedenou kombinaci mezi Ricem a Pitim zblokoval Mbia ve vápně rukou a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. Přestože Beto vystihl směr, na El-Arabiho přesnou střelu nedosáhl - 1:1!

Druhá půle už jednoznačně patřila domácím. Granadu dostala do kolen 65. minuta, ve které se prosadil Éver Banega. Argentinský záložník nejprve z akrobatické pozice napálil brankovou konstrukci, balón se vrátil do hry a při druhé příležitosti už Banega nezaváhal. Jeho přesně mířená střela placírkou vrátila vedení domácím - 2:1! Granada vůbec nenacházela na hru Sevilly odpověď a její útočné snahy vycházely naprosto vniveč.

Asi rozhodující gól utkání dal v 79. minutě Bacca, jenž si ve vápně skvěle zpracoval pas Reyese a i přes tíseň dvou obránců propálil Fernándeze - 3:1! Sevilla měla otěže utkání pevně v rukou a přicházely další branky. V 89. minutě nacentroval z levé strany do pokutového území Granady Gameiro, tam se zjevil nikým nehlídaný Mbia a přesnou hlavičkou odčinil své zaváhání z první půle - 4:1!

Nepopulárního "bůra" dokonal v nastavení Gameiro. Při poslední gólové akci zápasu se v pozici nahrávače ocitl Vitolo. Francouzský útočník měl za zády Fernández dostatek času a hlavou upravil na konečných 5:1! Sevilla po hladkém vítězství atakuje čtvrtou příčku, Granadu dělí od sestupového pásma jediný bod.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele