7. kolo
05.10.2014 12:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 4:1

Zvláště díky dvěma zásahům Stephana Mbii se Sevilla po debaklu 4:0 na Atlétiku Madrid z minulého týdne dokázala rychle vzpamatovat a rovněž čtyřgólovým přídělem rozdrtila Deportivo La Coruňa. Hosté zprvu vzdorovali brankou Medunjanina, ale smršť gólů z kopaček Baccy, Mbii a Vitola se postarala o jednoznačné vítězství Sevilly.

Carlos Bacca dokonce dvacet minut před koncem zahodil pokutový kop, ovšem ani to Andalusany nakonec mrzet nemusí. Posouvají se nyní na třetí místo v tabulce za Barcelonu s Valencií, zatímco Depor zůstává na ligovém dně s pouhými čtyřmi body po sedmi kolech.

Domácí již od počátku jasně dominovali a brzy se propracovali i k zakončení, kdy Vitolo poprvé přiměl Germana Luxe k zákroku. V dalších dvou slibných příležitostech se pak ocitl Denis Suárez, jenž však v obou případech vůbec netrefil branku. Přesto se Sevilla záhy dočkala průlomu skóre. Osmadvacetiletý záložník Stéphane Mbia potvrdil svou dominanci ve vzdušných soubojích, když na přední tyči hlavou usměrnil rohový kop Deulofeua do sítě ve čtyřiadvacáté minutě. Autor gólové asistence pak mohl sám přidat zásah číslo dvě, ovšem neuspěl a překvapivě padl gól na straně druhé.

Ze své první opravdové šance totiž Depor rázně udeřil poté, před vlastní šestnáctkou spáchal faul Coke na Juanfrana a Haris Medunjanin vyvedenou exekucí překonal bezmocného brankáře Beta. To domácí celek přimělo k dalšímu mohutnému obléhání branky v honbě za obnovením vedení ještě do poločasu a zvláště při Trémoulinasově střele k tomu chybělo jen pár centimetrů, francouzský bek totiž trefil břevno.

I tak se Sevilla brzy dočkala. Bacca převzal další kvalitní Deulofeův centr a z hloubi šestnáctky zkušeně skóroval. Ještě hůř bylo pro Depor po změně stran, kdy se kolumbijský kanonýr spokojil s rolí asistenta a připravil palebnou pozici pro Mbiu, jenž prudkou ranou pod břevno skóroval již popáté v sezoně. V třiašedesáté minutě utnul i veškeré zbylé naděje na zdramatizování výsledku Vitolo, jehož ve vápně znovu našel aktivní Deulofeu. A nebýt Luxova chycení Baccovy penalty (již sám způsobil), bylo by skóre pro hosty ještě krutější.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele