34. kolo
29.04.2015 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SD Eibar - Sevilla FC 1:3

Sevilla nezklamala ani tentokrát a jasnou výhrou 3:1 nad propadajícím se Eibarem si uchovala šanci na umístění v nejlepší ligové čtyřce. Na úvod se hned dvakrát prosadil Carlos Bacca, jehož pak po změně stran doplnil José Antonio Reyes. Za hosty pouze průběžně korigoval Federico Piovacarri.

Andalusané se tak přinejmenším nakrátko posunuli na kýžené čtvrté místo v ligové tabulce, jediný bod před Valencii, která má zápas k dobru. Zato Eibar je prvním ligovým nováčkem, který prohrál deset domácích zápasů v řadě a nadále z šestnáctého místa zůstává nebezpečně blízko sestupovým příčkám s jednatřiceti body.

Svěřenci Unaie Emeryho si v minulém kole suverénně poradili s Rayem Vallecanem a i tentokrát si připsali pohádkový vstup do zápasu. Hned po sedmi minutách hry totiž Reyes vybídl do šance Baccu a kolumbijský forvard v poklidu obešel brankáře Iruretu, aby skóroval do odkryté brány. Několik minut nato si oba ofenzivní tahouni hostů celou spolupráci zopakovali, s týmž výsledkem. Reyesův přímý kop totiž Irureta vyboxoval pouze k Baccovi, jenž zblízka míč pohodlně posunul do sítě.

V první půli působil Eibar značně zakřiknutě, ovšem po změně stran se přece jen osmělil a zaslouženě alespoň utkání zdramatizoval. Piovacarri nejprve hlavou přestřelil, ovšem chvíli nato již ve své příležitosti nezaváhal, když využil zmatku v sevillské obraně po rohovém kopu. Dalších deset minut se pak Sevilla sotva dostala na útočnou polovinu, jenže ani to nepřineslo vyrovnání, ba naopak. Reyes s Baccou si tentokrát prohodili role, kdy kolumbijský útočník založil sevillský protiútok a předložil pak míč Reyesovi, jenž z prvního doteku bez váhání prostřelil Iruretu ranou na přední tyč.

Gól na 3:1 zabil veškeré šance Eibaru na závěrečný tlak v honbě za vyrovnáním, a tak již bylo jen otázkou, zda hosté nepřidají další trefu. Irureta si však s šancemi Vitola a Evera Banegy poradil, baskickému celku to však již nebylo nic platné.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele