18. kolo
10.01.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 3:0

Po týdenním výpadku vše při starém. Real Madrid suverénně zvládl domácí zápas s Espanyolem a navzdory vyloučení Fabia Coentraa v úvodu druhé půle zvítězil 3:0. O góly se postaralo trio James Rodríguez, Gareth Bale a Nacho Fernández, přičemž zvláště branka druhého jmenovaného stála za to.

Espanyol naopak neodvrátil třetí porážku v rozmezí sedmi dní, přestože do utkání vstoupil poměrně dobře. Střelecké pokusy Felipeho Caiceda se Sergiem Garcíou však bezbrankový stav neprolomily a domácí celek postupně převzal veškerou iniciativu. Benzema ještě po Baleově přímém kopu trefil pouze brankovou konstrukci, ale hned ve dvanácté minutě již Rodríguez vstřelil úvodní gól po chytrém prostrčení Cristiana Ronalda, jenž se po pohárové herní odmlce vrátil do základní sestavy.

Hostující brankář Francisco Casilla poté zneškodnil pokus Raphaela Varaneho, ovšem dvě minuty před uplynutím půlhodiny hry jen bezmocně přihlížel druhému gólu ve své síti. Díky Arbillově faulu na Isca se totiž dostal ke slibnému přímému kopu Gareth Bale a fantastickou ranou přes zeď napálil pravou tyč, od níž se míč odrazil za brankovou čáru. Možná i s vidinou čtvrtečního odvetného zápasu ligového poháru s Atlétikem Madrid následně domácí poněkud zvolnili, a tak víc branek do konce první půle nepadlo.

Po změně stran se Espanyolu otevřela cesta ke zdramatizování zdánlivě rozhodnutého měření sil, když v třiapadesáté minutě uviděl Fabio Coentrao červenou kartu za střet s Josém Caňasem. Oba hráči v nepříliš přehledné situaci vletěli do souboje skluzem, přičemž Caňas v tu chvíli navíc podklouznul. Real však oslabení spíše semklo a chybělo málo k tomu, aby se ujal alespoň jeden z hlavičkových pokusů Varaneho s Balem.

Uklidňující třetí gól nakonec třináct minut před koncem přidal střídající Nacho povedeným zakončením po přihrávce Arbeloy. Když pak v závěru Isco ztroskotal na výtečném zákroku Casilly, skončil zápas jednoznačným výsledkem 3:0. Real si tak pohlídal první místo v ligové tabulce, a to má ještě oproti svým pronásledovatelům jeden zápas k dobru.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 ( Penaldo z pen, Benzema, Bale)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele