21. kolo
02.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Valencia CF 1:0

Pondělní dohrávka jednadvacátého kola si připravila drobné překvapení - Valencie totiž navzdory výtečné formě z posledních týdnů prohrála na hřišti tápající Malagy 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v pětadvacáté minutě Samú Castillejo, díky čemuž mohou Andalusané slavit svou první ligovou výhru v novém kalendářním roce 2015.

Domácí přitom do střetnutí vstupovali s hubeným ziskem dvou bodů od jednadvacátého prosince a na sebevědomí jim jistě nepřidalo ani čerstvé čtvrtfinálové vypadnutí z Copa del Rey, kde svěřenci Javiho Gracii skončili na kopačkách Athleticu. V zápase samotném však skórovali hned z prvního pořádného útoku, když Samuelův centr z pravé postranní čáry našel v pokutovém území Castilleja, a ten hlavou umístil míč přesně do dolního levého rohu branky.

Během následujících pěti minut již mohlo na světelné tabuli svítit průběžné skóre 2:0, to by ovšem musel Javi Guerra se svou ranou zblízka vyzrát na brankáře Diega Alvese. Pak o sobě dali poprvé vážněji vědět i hosté, gólmana Kameniho prověřil se svou prudkou ranou zdálky Rodrigo. Když pak šest minut před koncem první půli zamířil Dani Parejo se svou hlavičkou mimo tři tyče Kameniho branky a podobně nepřesně si na druhé straně počínal i Juanmi, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Po změně stran Malaga pokračovala v nebojácném výkonu, díky němuž na svém stadionu Rosaleda doposud v ligové sezoně prohrála jen dvakrát, ale navýšit vedení se jí nedařilo. Samuelovu ránu vytěsnil Diego Alves na roh, za Valencii pak kontroval André Gomes, avšak pouze vyprášil Kameniho rukavice. V mezidobí šancí na obou stranách pokračoval domácí Sergi Darder, ovšem ani on si na Alvese nepřišel.

Komplikaci v honbě za vyrovnáním přineslo Valencii vyloučení beka Cancela sedmnáct minut před koncem, kdy za svůj zákrok na Nacha Camacha uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. Přesto se Los Che vybičovali k závěrečnému tlaku, jenže ani ten nakonec nestačil na vyrovnání, jelikož defenziva Malagy i za cenu rušivých faulů fungovala znamenitě. V samotném závěru mohl ještě upravit skóre Nordin Amrabat, ale jeho rána z třiadvaceti metrů skončila místo sítě pouze na brankové konstrukci. Malagu to však mrzet nemusí, zvítězila 1:0, pojistila si průběžné sedmé místo a nadále může po očku pomrkávat na pohárové umístění. Valencie naopak zaznamenala propad na páté místo s jednobodovou ztrátou na Sevillu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele