27. kolo
15.03.2015 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Córdoba CF 2:0

Málaga zvládla důležitý test vlastních schopností a porazila Córdobu poměrem 2:0. Mezi střelce se zapsali Juamni a krátce před koncem také Nordin Amrabat. Málaga je na sedmém místě, Córdoba stále posledním týmem La Ligy.

Prostor před brankářem Kamenim měli čistit Angeleri, Rosales nebo kapitán Weligton. O útočení se mělo snažit především trio Samuel, Castillejo a Juanmi. Córdoba zoufale potřebovala body a bojovat o ně měla především trojice Ghihlas, Bebé a Ziculini.

Právě Bebé se hned od úvodních minut pokoušel střílet snad ze všech pozic a minimálně v páté minutě neměl daleko ke vstřelení první branky. Střela mu ale vůbec nesedla a zamířila nad. Spolupráce Castilleja s Darderem taktéž nevedla k úspěchu, protože druhý jmenovaný pálil mimo. Dalších patnáct minut se nic nedělo, ale Málaga postupně kontrolovala hru. Po dvaceti minutách bylo jasné, že se Málaga usadí natrvalo před vápnem Córdoby.

Samuel posunul patičkou míč Rosalesovi, který tvrdě vystřelil, ale jeho rána ze dvaceti metrů mířila vedle. O chvíli později se málem prosadil Boka, i když to asi ani on sám vůbec nečekal. Jeho rána se přesto zastavila až na tyči! Hostující Córdoba spoléhala především na rychlé protiútoky a výjimkou nebyla ani situace krátce před uplynutím 30 minut. Krásná nahrávka do vápna zastihla ideálně nabíhajícího Nabila Ghilase, který už málem zakončoval, ale Carlos Kameni skvěle vyběhl a ránu vyrazil!

Samuel se krátce před koncem první půle dostával poměrně zajímavě přes dva hráče, ale i když se přes ně dostal, ve vápně už mířil hodně mimo. Córdoba potřebovala vstřelit branku a právě za tímto účelem se na hrací plochu dostal Florin Andone. Mnoho štěstí ale svému týmu nepřinesl, prtoože vzápětí Málaga skórovala. Castillejo poslal do vápna skvělý pas, na který si naběhl Juanmi. Tomu na hraně ofsajdu stačilo jen lehce trefit míč do protipohybu bezmocného brankáře Saizara - 1:0.

Z velké dálky se pak pokoušel střílet záložník Darder, který ale nevystřelil vůbec tvrdě. Stejný hráč se pokusil o zakončení také o chvíli později, ale ani napodruhé nebyl úspěšný. Na druhé straně dostal skvělou nahrávku Bebé, který navíc překonal brankáře Kameniho, ale toho zastoupil kapitán Weligton, který míč odklidil! Do další akce se dostal střídající hrot Andone, ale jeho hlavička nebyla přesná. Deset minut před koncem se Horta opřel do míče z více než dvaceti metrů a jeho tvrdou ránu zastavila břevno!

Ani branková konstrukce ale nezastavila druhý gól Málagy. Nordin Amrabat si šest minut před koncem utkání naběhl z levé strany na hranici vápna a krásnou ranou překonal bezmocného Saizara! Do konce utkání už se skóre nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 nebo 3:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele