22. kolo
08.02.2015 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Sevilla FC 2:1

Boj Sevilly o klíčové čtvrté místo začíná v posledních týdnech nabírat čím dál větší trhliny. Andaluský celek totiž v nedělní odpoledne zaznamenal třetí porážku z posledních čtyř kol, když si na něj vyšláplo sestupem ohrožené Getafe. To na domácí půdě zvítězilo těsně 2:1 díky trefě Pedra Leóna z pětaosmdesáté minuty.

Ještě předtím se o otevření střeleckého účtu v Madridu postaral Álvaro Vázquez, jehož gól za hosty umazal gólovou trefou Grzegorz Krychowiak. Výsledek 2:1 posouvá Getafe mimo nenáviděnou sestupovou oblast, konkrétně na průběžné patnácté místo. Sevilla naopak přenechala čtvrtou příčku Valencii, která na rozdíl od svého rivala v neděli na hřišti Espanyolu nezaváhala a nyní na Andalusany drží náskok dvou bodů. Zezadu navíc na svěřence trenéra Emeryho dýchá rozjetý Villarreal s odstupem jediného bodu.

Na půdě Realu Madrid předvedli sevillští kvalitní výkon a zvláště v první půli si vytvořili celou řadu šancí, které jen leckdy smolně neproměnili. Proti Getafe to však byla jiná písnička, herní kvalita hostí byla během úvodní pětačtyřicetiminutovky o dobrou třídu níže. Brankář Sergio Rico si připsal první zákrok u Vázquezovy střely, ovšem podruhé v devětadvacáté minutě už byl na domácího útočníka krátký. Vázquez se nejprve postaral při zákroku Dioga Figueirase o to, že rozhodčí nařídil pokutový kop a pak sám s přehledem proměnil, když svou ránu umístil do levého dolního rohu branky.

Rico pak v následujících minutách hned dvakrát podržel sevillské barvy při voleji Alexise i tvrdé ráně Pabla Sarabii. Stanovil tak příhodné podmínky pro vyrovnání, kterého se hosté dočkali pár minut po hodině hry. Ever Banega ještě na Jonathana Lópeze nevyzrál, ale minutu nato již Krychowiak napálil míč a jeho táhlá přízemní rána z hranice pokutového území si našla cestu až do sítě.

Výhoda tak byla v tu chvíli jasně na straně oživených hostů, ovšem rozhodující třetí gól přišel přesto na straně druhé. Rico sice dokázal vyrazit střelu Diega Castra z bezprostřední blízkosti, avšak pouze směrem k Pedru Leónovi, jenž ze všech stihnul zareagovat nejrychleji a pohotově z dorážky vrátil vedení na stranu Getafe. Tentokrát již Sevilla odpovědět nedokázala...

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele