10. kolo
01.11.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Celta Vigo 0:1

Celta Vigo šokovala celý Camp Nou, když si dnes večer odvezla z Barcelony vítězství 1:0. Debut Luise Suáreze před vlastními diváky se tak nepovedl a po zápase plném zmařených šancí musel Luis Enrique pogratulovat svému bývalému týmu. Celta obhájila šesté místo v tabulce, naopak Barcelona padá až na čtvrtou příčku. Jediným střelcem zápasu se stal Joaquín Larrivey.

Psychologická stopa po nevydařeném El Clásicu musela být na straně Katalánců hodně hluboká, přitom začátek utkání rozhodně nenaznačoval překvapivý vývoj. Barcelona držela míč, svého soupeře tlačila hluboko na jeho polovinu a už v 11. minutě mohli jít domácí do vedení. Po přihrávce Rafinhy pálil z otočky Neymar, jeho projektil však skončil pouze ne břevně!

Celta s velkým štěstím přežila úvodní nápor favorizovaného celku a v dalších minutách si svého soka držela na distanc. Zápas se vyrovnal, nebezpečnější však stále byli Blaugranas. Ve 30. minutě Neymar nabil ve vápně Messimu a jen vynikající zákrok brankáře Celty Álvreze udržel Vigo nad vodou. O dvě minuty později pak hostujícího gólmana musel na brankové čáře zastoupit Sergi Gómez, jenž tutovku Messiho odvrátil mimo i s pomocí brankové konstrukce.

Před koncem poločasu se ještě dobrou ranou prezentoval Suárez, uruguayský forvard však jen provětral Álvarezovy rukavice. Za normálních okolností by šli Barcelonští do kabin s několikabrankovým náskokem, jak se však měli zanedlouho domácí fotbalisté přesvědčit, dnešek jednoduše nebyl normálním dnem.

Krátce po změně stran ještě spálil obrovskou příležitost Neymar, jenž z osmi metrů přestřelil téměř zcela odkrytou branku a poté nečekaně udeřila Celta. Z tohoto direktu se již Blaugranas nevzpamatovali. Psala se 55. minuta, když Alves chyboval před vlastním pokutovým územím. Toho využil Nolito, jenž patičkou oslovil Joaquína Larriveye a ten placírkou poslal míč nechytatelně k tyči - 0:1!

Po vstřelené brance se Celta pochopitelně ještě více začala soustředit na obrannou činnost a domácí měli velký problém vůbec ohrozit Álvarezovu branku. V 66. minutě proto sáhl Enrique k dvojímu střídání. Svěží vítr do hry Katalánců měli vnést Xavi s Pedrem a krátce nato domácí skutečně zahrozili. V 70. minutě se na pravé straně dobře uvolnil Pedro a posadil centr přesně na hlavu Suáreze. Ten ale další stoprocentní příležitost zahodil a poslal míč přímo do náruče brankáře Viga.

Na konci ojedinělého protiútoku hostí se poté v 78. minutě ocitl Nolito, jehož nadějný pokus vytěsnil mimo tři tyče skvělý Bravo. O dvě minutky později dostali domácí příležitost ke skórování z volného přímého kopu. Lionel Messi udělal vše, co mohl, jeho nadýchaný pokus však jen potřetí rozezvonil brankovou konstrukci. Na druhé straně předvedl ve vápně Barcy parádičku vídanou spíše v plážovém fotbale Charles. Proti dvěma barcelonským bekům se však neprosadil.

A když nevyšla v 84. minutě ani prudká rána Suáreze, při které Álvarez mimochodem vytáhl další bravurní zákrok, dospělo utkání až k nečekané domácí porážce. Barcelona nebyla horším týmem, dnes však byla pro domácí branka Celty zakletá.

Hosté tudíž jedou domů se třemi body v kapse díky jediné opravdu povedené akci. Barcelonu stojí zaváhání první příčku. Naopak Celta se letos řadí do jánošíkovské role. Po remíze s Atléticem nyní o všechny body okradla i Barcelonu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtěl bych vidět sestavu Bravo - Alba, Mathieu, Bartra, Alves - Rafinha, Mascherano, Rakitić - Neymar, Messi, Suárez.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona vs Espanyol

[LINE-UP | ALINEACIONS | ALINEACIONES]

25 Masip

3 Piqué

5 Samper

7 Pedro

9 Suárez

11 Munir

12 Rafinha

15 Bartra

18 J.Alba

20 S.Roberto

21 Adriano

Substitutes / Suplents / Suplentes:

Ter Stegen, Montoya, Rakitic, Xavi, Ie, Grimaldo, Halilovic, Adama, Sandro

co je "le" ? a kde je messi a neymar? oO

Reagovat
smazaný uživatel

a nema nahodou munir 31 a neymar 11 ještě ke všemu? nějakej bordel na tech strankach barcy

Reagovat
smazaný uživatel

eh to je jinej zapas, ignor me pls

Reagovat
smazaný uživatel

Minimum 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
eden_h

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Celta Vigo skoruje v niké 2,05 kurz za dom,manželku a prilehlé pozemky nemá kam utéct

Reagovat
smazaný uživatel

Zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kokotkovia napudrovane .!!!!!! brať peniaze... A viac nič ich nezaujíma. Pičusiiii drbnutteeee!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jsi na ty dřeváky nevsadil tak by jsi tu nemusel f'nukat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nějak jsem se netrefil

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

HAHAHA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele