31. kolo
12.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:0

Domácí Espanyol si poradil s Athleticem Bilbao a připisuje si tři body. Jediným střelcem zápasu a hrdinou domácích fanoušků se stal veterán Sergio Garcia, který pět minut před koncem první půle vstřelil jedinou branku. Espanyol je po výhře na osmé pozici, baskický soupeř hned za ním na devátém místě.

Athletic se snažil útočit hned od začátku. De Marcos se snažil potáhnout míč podél levé postranní čáry, jenže byl včas zastaven pozornou obranou domácích. Po osmi minutách se do míče opřel s velkou razancí Beñat Etxebarria, ale mířil hodně mimo. Fernández si naběhl do vápna na centrovaný míč, ale jeho následný pokus o střelu zablokovali domácí. O deset minut neatraktivního utkání se rozhodl pro zakončení také útočník Stuani, ale ani jemu nesedla rána a mířil hodně mimo. K centru ze strany se dostal Iraola, ale jeho pokus byl opět zablokován obránci soupeře.

Pět minut před koncem první půle padla jediná branka utkání. A měli ji na svědomí domácí borci. Álvaro byl u míče dříve než protihráč a vysokou přihrávkou přes Laporteho a vyslal míč na nabíhajícího Sergia Garciu. Ten byl trochu rychlejší než jeho strážce a střelou na zadní tyč propálil brankáře Iraizoze! Espanyol vedl o jednu branku a Athletic měl co dělat, aby mohl dotáhnout.

Bilbao se chtělo o něco pokusit alespoň ve druhé půli a naskočilo do ní mnohem aktivněji. Williams si nabíhal do vápna pro kolmou přihrávku, ale byl v ofsajdu, čehož si pánové arbitři s nějakým časovým zpožděním nakonec všimli. Deset minut po změně stran našel centrovaný míč hlavu kapitána Gurpegiho, jenže ten mířil o několik metrů vedle tyče. Poté už Bilbao střídalo, na hřiště se dostali Ibai Gómez a Markel Susaeta.

Po hodině hry se právě Ibai Gómez pokusil s nepříznivým stavem něco udělat. Za vápnem si vzal míč, udělal s ním několik málo kroků a pokusil se obstřelit brankáře Kika Casillu. Ten míč s vypětím všech sil vyrazil, ale nikdo ze soupeřů s tím asi nepočítal a nedorážel. O chvíli později Álvarez hledal vysokým míčem do šestnáctky Caiceda, kterého ale míče zbavili soupeřovi obránci. Hodně aktivní byl Ibai Gómez, se kterým si domácí hráči často nevěděli rady. Patnáct minut před koncem utkání pronikl do šestnáctky, ale v ní byl o míč připraven.

Pět minut před koncem utkání si mladý střelec Williams zpracoval míč ve vápně a ještě nahrával před bránu, ale tam na jeho vybídku nikdo nedosáhl. Athletic Bilbao už se do žádné větší šance nedostalo a loučí se bez bodů. Dnes rozhodně nepodalo přesvědčivý výkon a jeho šance na poháry se vzdalují.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele