8. kolo
19.10.2014 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Valencie si z Riazoru veze nečekaný debakl 3:0

Po výhře 3:1 nad loňskými šampiony Atléticem Madrid jela Valencia na půdu Deportiva La Coruňa plná sebevědomí... a ošklivě narazila. Zasloužená drtivá prohra 3:0 srazila Los Che zpět na zem, vždyť šlo o jejich vůbec první porážku v nové sezoně. To Depor, který doposud ukořistil jen čtyři body, může po čtyřech porážkách v řadě pořádně slavit.

Všechno odstartoval vlastní gól, který si vstřelil krajní bek José Gayá v třicáté šesté minutě. Ještě do přestávky stihl navýšit vedení domácích Lucas Pérez a stadion Riazor se otřásal v základech. Když pak střídající Toche po změně stran přidal zásah číslo tři, nebylo již o vítězi sebemenších pochyb. Depor se tak posunul ze sestupových pozic, zatímco Valencie rázem ztratila půdu pod nohama a propadla se už zpět za Real Madrid.

Hned od počátku byli domácí tím aktivnějším celkem a Ivan Cavaleiro dvakrát prověřil brankáře Yoela, který dostal přednost před obvyklou jedničkou Diegem Alvesem. Na druhé straně zahrozil Antonio Barragán, ovšem stejně jako jeho kolega v útoku Rogrigo Moreno se svou ranou neuspěl. Pak již přišel první zásah Deportiva. Reprezentant Bosny a Hercegoviny Haris Medunjanin poslal svůj přímý kop ke smůle galicijského klubu jen do břevna, ovšem alespoň z této situace vytěžil rohový kop. Sám jej rozehrál a se štěstím si mohl zakřičet gól, neboť jeho centr poslal do vlastní sítě mladičký Gayá.

Dvě minuty před odchodem do kabin dostala otřesená Valencie druhý tvrdý direkt. Aktivní Cavaleiro sklepl hlavou míč pro Péreze, jenž bez váhání napálil míč do sítě. Do druhé půle tak hostující trenér Nuno poslal hned dvě nové tváře, když Piattiho se Souzou nahradil Gilem a Feghoulim. Poslední jmenovaný brzy napálil míč jen do obranného bloku Deportiva a domácí brankář Fabricio pak udržel čisté konto zákrokem při ráně Rodriga.

Jakýkoli závěrečný tlak hostí pak rázně utnul dvanáct minut před koncem Toche, když střelou z hranice šestnáctky překonal Yoela potřetí v zápase a dodal finální tečku přesvědčivé a velmi důležité výhře Deporu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Valencie je tento rok velmi silna , tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
Noustress

super, Depor to musí tento rok zachrániť a postupne sa dostať do pvej 10

Reagovat
smazaný uživatel

Ze som radsej ani netipoval. Ale fakt som si myslel, ze domaci budu bojovat do poslednej chvile o remizu na 2:2. Sunderland a Vale to dnes dali. Snad to nepredali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele