26. kolo
07.03.2015 16:00 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Sevilla uspěla v přestřelce s Deporem a tlačí se na čtvrté místo

Sice za zbytečně dramatických okolností, ale přece. Asi takto lze z pohledu Sevilly charakterizovat její venkovní utkání na hřišti Deportiva La Coruňa, kde Andalusané zvítězili po divoké přestřelce 4:3. Vzhledem k tomu, že všechny čtyři předchozí sevillské výlety mimo vlastní stadion skončily porážkou, a Oriel Riera brzy poslal Depor do vedení, schylovalo se zprvu k velkému zklamání...

Záložník Vitolo však ještě v prvním poločase zvládl vyrovnat a krátce po změně stran se dokonce postaral o obrat. Ještě veseleji bylo z pohledu hostů díky proměněné penaltě Gameira, ovšem zpět na rozdíl jediného gólu záhy upravil skóre Riera. Díky vlastní brance Sidneie ale Deportivo utrpělo další zásah do ambicí vyrovnat, který se nakonec ukázal být klíčovým. V nastaveném čase ještě jednou dokázal snížit Lucas Pérez z penalty, ale víc už domácí nestihli. Sevilla se tak drží na pátém místě, nyní se čtyřbodovou ztrátou na Valencii, která navíc v neděli cestuje na horkou půdu Atlétika Madrid. Depor zůstává na hranici sestupu.

Galicijský celek přitom zpočátku úspěšně držel soupeře na uzdě a nic nenasvědčovalo tomu, že postupem času dostane hned čtyři góly. První velkou šanci zazdil domácí Lucas Pérez po Luisinhově přihrávce, když z hloubi pokutového území útočník Deportiva zamířil pouze vedle bližší tyče. Přesto se pár minut nato domácí i tak dostali do vedení. Sidnei ve středu hřiště vybojoval míč a poslal jej Pérezovi, jenž obratem vybídl k úniku Ivana Cavaleira po pravém křídle. Portugalský rychlík následně napálil míč do šestnáctky, kde na bližší tyč naběhl Riera a z prvního doteku zkušeně skóroval.

Málokoho by překvapilo, kdyby se zaskočená Sevilla v tu chvíli alespoň do přestávky nezmohla vůbec na nic, opak byl však pravdou. Vitolo unikl po levém kraji hřiště a poslal kolmici na Carlose Baccu. Kolumbijský útočník nic neuspěchal, počkal si na náběh autora přihrávky a předložil mu míč zpět, aby vyrovnal na 1:1.

Po změně stran navíc Vitolo potvrdil svou skvělou formu, když těžil z dobré práce Dioga Figueirase s Aleixem Vidalem, a skóroval podruhé v zápase. Ani to španělskému šikulovi nestačilo a obranu Deportiva terorizoval nadále. Zoufalý Pablo Insúa jej musel faulovat ve vlastním pokutovém území, což neuniklo pozornosti rozhodčího, a střídající Kevin Gameiro navýšil vedení Sevilly na příjemný dvoubrankový náskok.

Po brzkém Rierově druhém gólu odpoledne z bezprostřední blízkosti se domácí mohutně tlačili za vyrovnáním, jenže tím také nechávali okénka ve vlastní obraně. Právě toho z protiútoku využil Gameiro ve spolupráci s nezastavitelným Vitolem, jehož centr si nešťastně srazil do vlastní sítě Sidnei. Hélder Costa pak v nastaveném čase sice Deportivu vybojoval výhodu pokutového kopu, který Pérez proměnil, ale víc branek již v utkání nepadlo. Sevilla tak uhájila důležité vítězství 4:3, které by mělo obnovit její sebedůvěru v zápasech na cestách.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele