8. kolo
18.10.2014 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Córdoba CF - Málaga CF 1:2

Ani na osmý pokus se nováčkovi z Córdoby nepovedlo zvítězit, tentokráte v rámci andaluského derby byla nad jeho síly Malaga. Ta si z hřiště soupeře odváží všechny body za pohodlnou výhru 2:1 díky brzkým brankám Samúa s Amrabatem, které až v samotném závěru zmírnil Nabil Ghilas.

Zatímco hosté se tak posunuli již na skvělou sedmou příčku, Córdoba zůstává pevně přikovaná v zóně sestupu. Do zápasu šli domácí se šňůrou remíz, a to leckdy smolných, ovšem tentokrát vše začalo vypadat bledě již z kraje prvního poločasu. Malaga si první šanci vytvořila po čtvrthodině hry, když Juanmiho rána zpoza šestnáctky proletěla jen těsně vedle pravé tyče. Sedm minut nato se již hosté mohli poprvé oddat gólové radosti. Samú se s ničím nerozpakoval, napřáhl z voleje a trefil přesně pravý spodní roh po Camachově centru zleva.

Krátce po uplynutí půlhodiny hry bylo pro Córdobu ještě hůře. Brankář Juan Carlos totiž složil na trávník Juanmiho ve vlastní šestnáctce a kromě žluté karty si vysloužil také odpískání pokutového kopu. Nordin Amrabat jej překonal další přízemní ranou k levé tyči a Malaga již pohodlně vedla 2:0. Nebýt Carlosova skvělého zákroku po další střele Samúa, mohlo být poločasové vedení hostů ještě výraznější.

I po změně stran si Malaga aktivní hrou hlídala vedení a nepouštěla soupeře do žádných větších šancí. Sami naopak pokračovali v tvorbě šancí a nechybělo mnoho, aby se prosadil Camacho po rohovém kopu či Antunes se svým volejem. Až v samotném závěru přece jen hosté pustili nohu z plynu a nechali soupeře vytvořit si alespoň jednu šanci. Ta poněkud překvapivě hned vyústila v gól, když se trefil kroucenou ranou do horního patra branky Ghilas, ovšem tento zásah ze čtvrté minuty nastavení už na dělbě bodů nic nezměnil. Malaga tak zaslouženě zvítězila 2:1, podruhé za sebou ovládla lokální derby a díky dvěma výhrám v řadě se dokonce najednou tlačí na pohárové umístění.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele