9. kolo
24.10.2014 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Levante UD 3:0

Mizérie Levante pokračuje. Dnes v páteční předehrávce devátého kola La Ligy prohráli Valencijští ve Vigu 0:3. Premiéra nového kouče Lucase Alcaraze se tak příliš nevyvedla. Dvakrát se trefil Larrivey a na tříbrankový rozdíl upravil v 90. minutě Álex López. Célticos se těší ze čtvrtého vítězství v sezóně, které jim zaručuje setrvání v horní polovině tabulky.

Alcaraz zvolil pro své mužstvo hodně opatrnou taktiku, která se zakládala na takřka totální defenzívě. Osmačtyřicetiletý trenér věděl, že s podobně děravou obranou, kterou Levante předvádělo v minulých kolech, proti silnému Vigu příliš nezmůže. V první půlhodině tak téměř dvacet tisíc diváků sledovalo hodně poziční hru s minimem příležitostí. První náznak šance mělo Levante v 16. minutě, po hlavičce Diopa se míč dostal do skrumáže před Álvarezem, domácí brankář si ale vše pohlídal a ukryl balón do rukavic.

Domácí však jasně kontrolovali hru a v úvodu utkání si vypracovali až 79 % převahu na míči. Odměnou jim pak byl ve 27. minutě první gól zápasu. Celá akce začala u Miny, jenž zatáhl míč do vápna hostů a předložil balón Hernándezovi. Ten ihned přiťuknul míč Larriveyovi a argentinský forvard v pádu uklidil míč do sítě - 1:0! Fotbalisté Viga ožili. Za zvýšením náskoku se v 33. minutě hnal Hernández, branku však přestřelil. Hráči Levante už do poločasu pouze odkopávalo míče za půlku a jen poločasová přestávka je zachránila před další inkasovanou brankou.

Po změně stran naskočili do hry za hosty Casadesús a Xumetra, ale ani čerstvé posily útočné vozby Levante nezměnily rozložení sil na hrací ploše. Vigo si drželo územní i herní převahu a kráčelo za vítězstvím. Uklidňující branku mohl v 71. minutě přidat na konto domácích Ivanschitz, jeho bomba z pětadvaceti metrů ale pouze orazítkovala břevno!

Tlak domácích vygradoval v poslední desetiminutovce. V 83. minutě se Nolito dostal sám až před gólmana Mariňa, ten s vypětím sil jeho střelu vyrazil, ale k odraženému míči se dostal Larrivey a hlavou dopravil balón do sítě - 2:0! Tečku za vydařenou koncovkou pak v 90. minutě udělal střídající Álex López. Po přihrávce Krohna-Dehliho se mladý záložník opřel z velké dálky do míče a totálně zmátl gólmana Levante. Mariňo střelu nejspíš podcenil a jeho pokus o vyražení nakonec skončil brankou domácích - 3:0!

Levante podalo jeden z nejhorších výkonů v sezóně a předvedlo, že Alcaraz bude mít ještě hodně práce, aby mužstvo zachránil před sestupem. Celta naopak ukázala dobrou formu a zaslouženě okupuje pozice v horní polovině tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele