29. kolo
05.04.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - FC Barcelona 0:1

Celta Vigo nedokázala zopakovat minulou senzaci a dnes se jí proti Barceloně nevedlo tak dobře. Nakonec i přes srdnatý výkon prohrála. Jediným úspěšným střelcem tohoto utkání se stal Jeremy Mathieu, který dvacet minut před koncem poslal Barcelonu do vedení. To již katalánský celek uhájil a připsal si po právu tři body.

Celta navíc musela dohrávat o deseti, protože se krátce před koncem utkání nechal vyloučit Fabián Orellana. Celta Vigo nastoupila s trojicí útočníků v podání Orellana, Larrivey, Nolito, kteří měli zaměstnávat brankáře Claudia Brava. Před ním působila čtveřice Dani Alves, Piqué, Mathieu, Adriano. Hlavním otazníkem se stal start Lionela Messiho, který ale nakonec v základní sestavě figuroval. Vedle něj se postavil Neymar a samozřejmě Luis Suárez. Trenér Luis Enrique nechtěl nic riskovat a proti svým někdejším svěřencům nasadil to nejlepší.

Domácí Celta se udatně bránila, ale Barcelona hned od začátku rozehrála svůj typický fotbal a domácím způsobovala mnoho potíží. Messi hledal Suáreze, dal mu ovšem až příliš prudkou přihrávku. Velmi zajímavý centr, který ze svých kopaček vypustil Dani Alves, našel jen hlavu někdejšího hráče Barcelony Fontase, který míč odvrátil. Dlouhý Álvarezův výkop našel Nolita, jenže tomu míč odskočil.

V jedenácté minutě se dostala ke slovu také domácí Celta Vigo, když Larrivey vypálil a Bravo měl s jeho střelou z úhlu docela velké problémy. Nakonec vše zvládl a zažehnal krizovou situaci. Na druhé straně Lionel Messi se zprava dostal na střed a tvrdě vypálil. Dorážka Neymara ale putovala vedle. Messi vysunoval Neymara, jenže ten míč nestihl. Brankář domácího týmu Alvarez musel následně likvidovat také další střelu, kterou ze svých kopaček vypustil Suárez. Pozornost brankáře Brava poté vyzkoušel Krohn-Dehli.

Po třiceti minutách se Dani Alves nedomluvil s Bravem a jejich chyby chtěl využít Nolito. Někdejší hráč Blaugranas pelášil na brankáře Brava a po jeho zákroku v pokutovém území spadl, ale sudí Iñaki Vicandi Garrido nepískal pokutový kop. Hernández dostal přihrávku do běhu, uvnitř vápna svedl souboj s Adrianem a upadl, ale ani po jeho akci se penalta nepískala. Pět minut před koncem utkání Fabiano Orellana skóroval, ale bylo to z ofsajdu, takže se domácí příznivci radovali zbytečně.

Tři minuty před koncem ještě zakončoval Larrivey, ale pálil mimo. Tři minuty po změně stran se skvělou akcí prezentoval brazilský hrdina Neymar. Na levé straně si za obranu nabíhal Neymar, křížnou ranou se nádherně trefil, jenže jeho radost netrvala dlouho - sudí viděl ofsajd. Spolupráce mezi Luisem Suárezem a Lionelem Messim skončila jen těsně vedle tyče domácí brány. Poté odešel Rafinha, jehož místo zaujal zkušenější záložník hostí Xavi Hernandez. Měl za úkol připravit gólovou šanci.

Po hodině hry nezakončil přesně ani Dani Alves, který čerpal z šance Lionela Messiho. Svůj projektil ale napálil hodně mimo tři tyče. Poté pálil Xavi Hernandez, ale opět se minul cíle a jeho rána mířila hodně vedle. Nolito dostal do druhé vlny sklepnutou přihrávku, jeho rána levačkou prosvištěla kolem Bravovy branky. Patnáct minut před koncem utkání už se al Barcelona po právu radovala. Na přímý volný kop si naběhl obránce Jeremy Mathieu a krásnou "rybičkou" poslal míč do sítě - 1:0 pro Blaugranas!

Barcelona dál tlačila. Neymarova rána vysoko přeletěla břevno. Dvě minuty před koncem utkání se situace Celty ještě zhoršila. Fabian Orellana totiž neudržel emoce na uzdě, hodil po Sergiovi Busquetsovi trs trávy a od sudího Iñakiho Vicandiho Garrida obdržel červenou kartu za nesportovní chování. V nastaveném čase se Messi dostal před Álvareze a pokusil se jej překonat lobem, ale pálil mimo bránu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady musíme jasně vyhrát.... čisté konto asi neudržíme ale výhra, ta musí být

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
milan78

klasika 1:0

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
boryland

1:3....Leo hattrick....

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se divim, takovej tezkej zapas jsem teda nepocital.... je videt, ze reprezentacni pauza Barce nevyhovuje... trosku se polevilo z tempa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele