26. kolo
07.03.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:0

Dějí se nám to ale ve španělské La Lize zajímavé věci! Real Madrid dnes večer potvrdil, že v jeho týmu není vše úplně v pořádku a prohrál. Nejenže ztratil tři body za prohru s baskickým Athleticem Bilbao, ale především se musí hodně obávat a doufat, že v zítřejším klání Rayo Vallecano obere o body suverénní Barcelonu. Pokud by Barcelona vyhrála, měla by La Liga nového lídra.

Aritz Aduriz opět potvrdil svoji extratřídu a dnes rozhodl. Jeho jediná branka znamená, že Real Madrid opět prohrál a riskuje ztrátu svého místa. Do základní linie se dnes dostali mimo jiné Karim Benzema, Cristiano Ronaldo a Isco. Ani tyto hvězdy ale nedokázaly spasit Real proti dobře hrajícímu soupeři. Jediným střelcem se po 26 minutách stal Aritz Aduriz. Skvělé utkání odehrál také brankář Gorka Iraizoz. Před ním působila čtveřice Iraola, Gurpegi, Etxeita a Balenziaga. Adurize podporovala trojice ofenzivních hráčů v podání Muniaína, Williamse a de Marcos.

Athletic Bilbao vyhrálo nad Realem Madrid poprvé od roku 2010. Výsledek znamená, že pokud Barcelona vyhraje zítra v poledne nad Rayem, posune se na první příčku La Ligy. V prvních momentech hry byl lepší Real Madrid a například akce Cristiana Ronalda byla velmi zajímavá. Pepe, který byl adresátem nahrávky, ale o míč přišel. Po deseti minutách hry se Real usídlil ve vápně svého soupeře, ale Benzemův projektil k první brance utkání nevedl.

Real sice měl častěji míč na kopačkách, ale žádnou výtečnou šanci si připravit nedokázal. Muniaín nepřesně nacentroval z levé strany, ale k ničemu to nebylo - Casillas rozehrál od své branky. Bílý balet si nedokázal vypracovat žádnou velkou šanci, což ho mrzelo. Celý stadion San Mamés vybuchl v extázi poté, co nádherný centr Mikela Rica směřoval do vápna Realu, kde se do vzduchu ukázkově položil Aritz Aduriz! Ten ukázal, že zakončovat stále ještě umí a Casillas byl bez šance - 1:0 pro Basky.

Tým trenéra Carla Ancelottiho nedokázal za celý první poločas zamířit přesně na bránu Gorky Iraizoze. Zatímco první poločas v podání Realu Madrid hostům nevyšel, do druhé půle vstoupili hráči Bílého baletu jako by pokropeni živou vodou. Především útočná spolupráce mezi Portugalcem Cristianem Ronaldem a Francouzem Karimem Benzemou byla pro domácí tým hodně nebezpečná. Na centr prve jmenovaného si naskakoval francouzský šutér, ale minul. Ronaldo následně nedokázal usměrnit centr Garetha Balea do brány.

Po akci Isca se Benzema dostal s míčem na levou stranu, ale Ronaldo nebyl připraven nahrávku převzít. Po hodině hry se Karim Benzema dostal k hlavičce ve vápně soupeře, ale poslal míč pouze mimo branku. Velkou práci měl brankář Gorka Iraizoz, kterého neustále zaměstnávali Ronaldo a Benzema. Byl to ale Aritz Aduriz, kdo se mohl stát opět hrdinou. Zkušený střelec se pověsil do vzduchu a jeho hlavička skončila jen na tyči! Následně Iraizoz musel vytáhnout další skvělý zákrok, aby zlikvidoval šanci Ronalda.

Sedm minut před koncem se štěstí usmálo také na Athletic Bilbao, když dlouhý nákop Garetha Balea překvapil brankáře Iraizoze a skončil na tyči! Od ní se odrazil zpět do hřiště a tam na něj čekal střídající Javier Hernandez. Nakonec ale ani to gólem neskončilo. Rozhodčí Alberto Undiano Mallenco nakonec nastavil jen tři minuty a poslal domácí tým do kabin slavit. Real Madrid se musí obávat zítřka.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com, goal.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 po velkém boji

Reagovat
boryland

2:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne to Real Hadrid pohnojil

Reagovat
smazaný uživatel

no pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera!!!Tak se mi to líbí. Visca el Barca :3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

Hezky - opět došlo na má slova že Ronaldo tým nezvedne, když se Realu nedaří. Ronaldo potřebuje od spoluhráču nahrávat do šancí - sám je naprosto nulový a bezradný!

Reagovat
roberos

Hlavně ať zítra vyhrajem !

Reagovat
smazaný uživatel

chápem, že arabský sponzor chce mať v zostave hráča moslimského vierovyznania, ale Benzema nie je útočník, ktorý spĺňa nároky klubu ako Real,... nemôžeme mať v kádri stredného útočníka, ktorý v dvoch ligových zápasoch za sebou nevystrelí na bránu... Benzema, Illaramendi, Jese, Khedira, Chicharito ... dovidenia - NIE - radšej ZBOHOM... takýto hráči nemajú v Reale čo robiť... nákup Lucasa Silvu bol zrejme tiež ťažký omyl... už aby sa uzdravili Modrič s Ramosom.... a treba sa zamyslieť či bolo dobré predávať Xabi Alonsa..???

Reagovat
roberos

Benzema nehraje hrot tam zaclání Ronaldo. Benzema se mu snaží nahrávat - kolikrát mohl vystřelit a radši hledá Ronalda ( on musí každou akci Realu zakončovat)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

JInak Penaldo si zase snažil vyprosit penaltu - to je skoro jeho jediná šance na gól. Nechápu proč mu Ancelotti nezakáže trestné kopy - už rok z toho nedal góla a to měl přes 50 pokusů !!! .

Reqalisti se smějou Messimu že nedal pár penalt no a já se směju jak Penaldo neumí kopnout trestňák a za břicho se popadam jak se snaží v každém zápase vymodlit ( nafilmovat) penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

s trestnými kopmi máš pravdu... radšej by to niekedy mali skúsiť Kroos alebo Isco... asi si fanúšik FCB takže vieš, že aj u vás máte hercov, ktorí v PU padajú, keď sa na nich obránca škaredo pozrie... Neymar, Pedro... sú pre nášho manekýna CR7 zdatnou Hollywoodskou konkurenciou...

Reagovat
roberos

Neymar už tolik nepadá ( zapracoval na tom a Pedro jen střídá ( moc nehraje ) a tak na filmování jejasnou jedničkou Penaldo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo

To byl zase haluz.Titul přeji Barce.Prodej Özila,byl jeden velmej omyl

Reagovat
Lof

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele