12. kolo
21.11.2014 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 3:1

Po reprezentační pauze předvedl Athletic dost možná svůj nejlepší výkon za celou dosavadní sezonu. Na domácím stadionu San Mamés celek z Bilbaa vyprovodil Espanyol v poměru 3:1 a úspěšně se začíná drát tabulkou vzhůru.

O první gól se postaral nejlepší střelec Basků Aritz Aduriz, jenž těsně před koncem první půle pro změnu zaujal roli asistenta u pojišťovací branky Viguery. Když pak Ander Iturraspe přidal ještě zásah číslo tři, bylo o vítězi definitivně jasno. Nic na tom již nezměnilo ani snížení Víctora Sáncheze. Athletic se tak může radovat již ze třetího vítězství z posledních čtyř kol. Zato Espanyol má výkonnostní křivku zcela opačnou, za posledních pět zápasů nevyhrál ani jedinkrát.

Domácí mohli v základní sestavě opět přivítat Adurize, jenž se zotavil ze svalového zranění. A třiatřicetiletý kanonýr se příliš dlouho po návratu na hřiště nerozkoukával, ba naopak přetavil Susaetův centr z rohového kopu v úvodní gól, i když mu k tomu pomohla i nešťastná teč Christiana Stuaniho. Hlavní ofenzivní zbraň Basků pak ukázala i svou nesobeckou stránku, když díky vybojování míče uprostřed hřiště po vyvedeném dravém průniku předložila míč do gólovky Viguerovi, jenž svým prvním gólem v dresu Athleticu navýšil těsně před odchodem do kabin na 2:0.

Espanyol letos zatím nedokázal na hřišti soupeře zvítězit ani jednou a soudě dle první půle se ani nebylo čemu divit. Po změně stran sice přece jen barcelonští předvedli alespoň několik slibných šancí, jenže Salva Sevilla trefil jen brankovou konstrukci a Stuani zase ranou zdálky těsně minul. Místo zdramatizování zápasu tak přišlo jeho utnutí v podobě třetího gólu domácích. Mikel Rico povedeným obloučkem vybídl ke střele Iturraspeho, jenž skóroval fantastickou ranou, která se ještě otřela o tyč.

Sedm minut před koncem sice Sánchez snížil na 3:1 prudkou střelou zblízka, ovšem Athletic žádné další pochyby nepřipustil. Viguera naopak mohl ještě přidat další krásnou branku, jenže na rozdíl od Iturraspeho nakonec těsně horní růžek minul, a tak se musel spokojit s jedním zásahem a pohodlnou výhrou svého týmu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele