4. kolo
14.09.2013 22:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Madrid 2:2

Poslední sobotní utkání 4. kola La Ligy přineslo strhující souboj mezi domácím Villarealem a favorizovaným Realem Madrid. Žlutá ponorka dokázala navázat na skvělé výkony z úvodu sezóny a byla hvězdami nabitému Bílému baletu více než vyrovnaným soupeřem. Utkání s velkým množstvím brankových příležitostí na obou stranách skončilo i díky skvělému výkonu brankáře Realu Dieaga Lópeza remízou 2:2.

Villareal se svého soupeře rozhodně nezalekl a od začátku hrozil nebezpečnými akcemi. V 5. minutě se sám na bránu řítil domácí Jonathan Pereira, jeho střelu ale López se štěstím vyrazil na roh. Ve 13. minutě propadl centr z levé strany až k Javieru Aquinovi, pohotový López ale opět výborně zaúřadoval.

Ve 21. minutě se k prasknutí naplněný Estadio El Madrigal už ale radovat mohl. Domácí útočníci vybojovali na pravé straně obrany Realu míč, který se dostal až ke kapitánu domácích Brunovi, jenž kolmicí vysunul Pereiru mezi tři bránící hráče Realu. Se štěstím se pak balón dostal až k nabíhajícímu Canimu, jenž tvrdou střelou ze vzdálenosti pokutového kopu poslal Villareal do vedení - 1:0!

V 25. minutě si Ronaldo s Balem vyměnili posty, jenže ani to hře Realu prozatím nepomohlo. Ve 28. minutě musel Madridské opět podržet skvěle chytající López potom, co geniální patička Pereiry z hranice pokutového území našla nabíhajícího Aquina, který ani nadvakrát nedokázal brankáře Bílého baletu překonat. Real odpověděl vzápětí, kdy ve skvělé formě hrající Isco centrem našel Sergia Ramose, ten ale pouze prověřil pozornost domácího gólmana Sergio Asenja.

Real postupně převzal taktovku hry a zmáčkl domácí na jejich polovině. Nicméně ani tvrdší hra Villarealu nedokázala zabránit vyrovnávacímu gólu. V 38. minutě převzal míč na pravé straně Luka Modrić, který našel přihrávkou Daniela Carvajala. Ten se obtočil kolem bránících hráčů ve žlutém a přesně mířeným pasem nabídl šanci pro sprintujícího Geretha Balea a nová posila z Tottenhamu se i v tísni dokázala ve svém premiérovém zápase za Los Blancos prosadit - 1:1!

Po změně stran pokračovali domácí v nadějném výkonu. V 54. minutě byl blízko skórování Pereira, jenže ze závaru před Lópezovou bránou míč poslal v obrovské šanci vedle. Od 60. minuty měli opět navrch hosté z Madridu, z čehož vyplynula i druhá branka v síti Villarealu. Rychlý protiútok tažený Cristianem Ronaldem se pokusil zakončit Benzema. Jeho střelu vyrazil Asenjo pouze před sebe. Překvapení obránci domácího týmu se pak dostali pouze do role náhodných kolemjdoucích a nezbylo jim než sledovat, jak Ronaldův oblouček zapadá i přes veškerou snahu ležícího Asenja za brankovou čáru - 1:2!

Villareal ale otočený vývoj skóre do kolen nesrazil a už za 5 minut odpověděli tím nejlepším možným způsobem. V 70. minutě se do špatně zformované obrany Realu prodral Cani, jehož ránu López neudržel. Míč se dostal až k Giovanimu dos Santosovi, který nezaváhal a zpoza dvou obránců prostřelil Lópeze - 2:2!

Utkání i poté pokračovalo ve vysokém tempu se šancemi na obou stranách, přičemž s blížícím se závěrem získával stále větší územní převahu Real. Ani jeden útok se už však neujal a domácím se podařilo uhájit nerozhodný stav.

Po remíze 2:2 mezi Villarealem a Realem Madrid se okruh týmů Primera División s plným bodovým ziskem smrsknul pouze na Atlético Madrid a Barcelonu. Nováček soutěže z Villarealu i po 4. kole senzačně drží krok se špičkou ligy, naopak Ancelottiho skvadra musí prozatím skousnout až čtvrté místo.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid sice hraje venku proti kvalitnímu Villarealu který hraje začátkem sezony dobrý fotbal ale přeji si vítězství Madridu 0:2 Ronaldo a Bale (jestli nastoupí) Hala Madrid

Reagovat
loki5

střelci správně. Skóre však nikoliv.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

2:1.....

Reagovat
valloire

Reagovat
Robík

Jo

Reagovat
Luis_Figo

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že to neuvidím pochybuju že Bale bude hrát od začátku.Tipuju 0:2, od dalšího zápasu chci Balea-CR v základu.

Reagovat
valloire

0-3 CR 3

Reagovat
boryland

....

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam! Tak uvidíme!

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal jede ! Ale mohl i vyhrát.

Reagovat
Mikesh

Už vidím ty titulky: Obě hvězdy se prosadily, ale na vítězství to nestačilo...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechybí vám tam Mesut pinďouři??? :D .. dobra prace Villa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jak mohli prodat svýho architekta. Modrič neni tak dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil tam rozhodne chybi ale aspon rozjede dalsi kapitolu jinde...na druhou stranu sou nabouchany v Realu...CR-Isco-Bale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele