18. kolo
04.01.2014 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

UD Almería - Granada CF 3:0

Almería zvládla domácí utkání s Granadou na jedničku a suverénně bere všechny body za výhru 3:0. Posunula se tak na vzdálenost čtyř bodů od sestupového pásma, přičemž rozdíl mezi oběma celky je nyní jen jednobodový.

Hned ve čtrnácté minutě otevřel skóre Sebastian Dubarbier, těsně před uplynutím půlhodiny hry se k němu přidal i Verza z pokutového kopu díky faulu Mainze na Soriana, a rázem bylo o výsledku takřka rozhodnuto. Tatam je nejistota Almérie při vedení, jak tomu bylo na počátku sezony, tentokrát si domácí svůj náskok pohodlně pohlídali a ještě přidali třetí branku zásluhou Vidala jedenáct minut před koncem. S trochou štěstí mohlo být utkání větší drama, jenže Riki v největší šanci hostů trefil pouze břevno. Druhá výhra v řadě a úspěšný vstup do nového roku po zimní přestávce musí Almérii jistě těšit, byť Osasuna může současný čtyřbodový náskok nováčka stáhnout zápasem s Espanyolem.

Hned v úvodu utkání Helder Barbosa, jenž v Almérii působí na hostování z portugalské Bragy, hlavičkoval v zajímavé pozici vedle. Přesto se domácí na první gól příliš dlouho nenačekali. Argentinec Sebastian Dubarbier s chladnou hlavou umístil Vidalův centr zprava za záda brankáře Karnezise a rozradostnil domácí fanoušky poprvé. Čtyřiatřicetiletý Fernando Soriano následně pohrdl možností poslat Almérii do dvoubrankového vedení, když zblízka přestřelil, ovšem v osmadvacáté minutě donutil kapitána Granady Mainze k faulu v pokutovém území a Verza penaltu bezpečně proměnil.

Gólman domácích si přišel na své až za stavu 2:0, kdy Yacine Brahimi zkoušel zakroutit míč do sítě z hranice šestnáctky. Esteban však byl pozorný a míč vyrazil nad. Fran Rico následně hlavou mířil nepřesně a zdálo se, že Granada se pozvolně přece jen dostává do tempa, ovšem v klíčové chvíli Riki napálil hlavou po centru Brahimiho pouze břevno. Stav 2:0 tak zůstal zachován až do 79. minuty, kdy Soriano připravil palebnou pozici Vidalovi, jenž zblízka vstřelil třetí a zároveň poslední gól zápasu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

UD Almería 0:2 Granada CF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele