18. kolo
05.01.2014 12:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 3:0

Sevilla úspěšně navázala na formu z minulého roku, s přehledem rozdrtila Getafe 3:0 a posunula se tak na šestou příčku v ligové tabulce. Góly Vitola, Carlose Baccy a Ivana Rakitiće byly zaslouženou odměnou za herní dominanci domácích, kteří se svému nedělnímu soupeři vzdálili na rozdíl šesti bodů.

Getafe se naopak může taktak udržet v horní polovině tabulky, neboť ze současného devátého místa ještě madridský celek může vyšoupnout Espanyol, jestliže si poradí na hřišti Osasuny. Dnes od úvodních minut byli hosté pod tlakem. Sevilla zahrozila nejprve dvěma hlavičkami, s nimiž si brankář Moyá poradil. Následně se ještě Bacca s Vitolem pouze zastřelovali, avšak Kevin Gameiro se již průlomu skóre přiblížil na dosah. Francouzský útočník domácích však z úhlu nastřelil jen brankovou konstrukci.

Sevillu ale neproměněné šance dlouho mrzet nemusely, hned po půlhodině hry se totiž dočkala zaslouženého vedení. Z protiútoku, který v podstatě založil brankář Beto kvalitním zákrokem po ráně Colungy, se hra přesunula k druhé brance, kde se zásluhou kolmé přihrávky Baccy ocitl ve skvělé příležitosti Vitolo, jenž z několika metrů nezaváhal. Getafe se okamžitě pokusilo kontrovat ranami Escudera s Pedrem Leónem, ani jedna však Beta nemohla polekat.

Deset minut po změně stran navíc Carlos Bacca, jenž se těší excelentní formě, přidal druhý gól zápasu. Útočník Sevilly zblízka překonal Moyu podruhé po skvělé hlavičkové pobídce Fazia. Když už se zdálo, že Getafe vrhne všechny síly do útoku, aby ještě utkání zdramatizovalo, přišla branka číslo tři. V 77. minutě znovu skvělý Bacca pobídl ke střele Rakitiće, jehož přízemní střelecký pokus z kraje šestnáctky krásně zapadl do sítě. Brankář Moyá si v závěru ještě několikrát musel sáhnout na míč, aby konečný výsledek nevypadal ještě drastičtěji, a když Marko Marin přestřelil v závěru zblízka branku, skončil zápas výhrou Sevilly 3:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele