29. kolo
22.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Valladolid - Rayo Vallecano 1:1

Přímý souboj o záchranu mezi Valladolidem a Vallecanem vítěze nenašel. Obě mužstva si rozdělily body po remíze 1:1, když se už po osmi minutách do vlastní sítě trefil Castro. Do poločasu však ještě stihl vyrovnat Bueno a v druhé půli už branka nepadla. V neúplné tabulce je Valladolid osmnáctý, Rayo zatím okupuje patnáctou pozici.

Obě mužstva zahájila zápas spíše opatrně, už po osmi minutách se ale mohli radovat domácí. Po rohovém kopu se totiž hostům nepodařilo odkopnout propadnutý balón a jeden z obránců napálil míč do Zé Castra, od nějž se balón podle rozhodčích dokutálel celým objemem až za brankovou čáru - 1:0! Domácí byli tím pádem na koni a dlouho se jim dařilo kontrolovat hru a hosty k ničemu výraznému nepouštěli.

Velkou šanci propásl hostující hráči v 36. minutě, když se po zpětné přihrávce Larriveye nedokázal prosadit kvůli skvělému skluzu obránce Mitroviče aktivní Bueno. O necelých deset minut později se už ale hosté zaslouženého vyrovnání dočkali. Dlouhý oblouk za obranu od Trashorrase zachytil ve vápně Alberto Bueno, který z první propálil brankáře Jaime Jiméneze - 1:1!

Gól do šatny hostům v druhé půli viditelně pomohl a hra se vyrovnala. V 54. minutě to po vysokém nákopu opět zkoušel Larrivey, ale Jiménez jeho slabou střelu v pohodě vychytal. Na druhé straně o pár okamžiků později pohořel v dobré příležitosti také Óscar González. Tempo hry však v průběhu druhého poločasu výrazně opadlo, na obou mužstvech byla vidět především snaha neinkasovat.

V 76. minutě se hnal do zajímavé šance hostující Ruben Rochina, jeho placírce z patnácti metrů ale scházela přesnost, a tak vynikl jen zákrok domácího gólmana. Zajímavé momenty přišly také v poslední desetiminutovce, kdy Valladolid dokázal svého soupeře pořádně zmáčknout. Nejprve se Óscar dostal sám před brankáře Raya, když si dobře sběhl za obranu po hlavičce Gonçalvese. Tváří v tvář Rubénovi ale selhal a vůbec netrefil míč. Druhá velká šance Óscara přišla v 83. minutě, když se řítil sám na Rubéna, ale gólman Vallecana proti zkušenému záložníkovi opět uspěl a míč se odkutálel kousek od levé tyče.

Hosté tak nakonec mohou být rádi za zisk jednoho bodu z venkovního zápasu. Domácí Óscar si naopak může rvát vlasy, jelikož v závěru neproměnil dvě vyložené brankové příležitosti. Obě mužstva po zisku pouze jednoho bodu ze svých stávajících tabulkových pozic nejspíš ještě klesnou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele