36. kolo
03.05.2014 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 1:0

Dost možná klíčovou výhru si v boji o záchranu připsal na konto Real Valladolid, který dokázal těsně předčit Espanyol a zvítězil v sobotu večer 1:0. O jedinou branku se postaral ještě v úvodní dvacetiminutovce Antonio Rukavina. Případný tlak hostů otupilo vyloučení Luise Pizziho pro změnu dvacet minut před koncem.

Osmnáctý Valladolid se tak bodově dotáhnul na Osasunu, která již v dříve hraném zápase podlehla doma Celtě Vigo 2:0. Jak ostatně kouč Realu Juan Ignácio Martínez předestřel před zápasem se svou řečí o "hraní jako o život", tak se i stalo. Potřeba však bylo i poslední instance v podobě brankáře Jaimeho, jenž hned v první minutě zabránil pohromě při šanci Sergia Garcíi.

Na druhé straně zahrozil hlavičkou Manucho, o první gól zápasu se však postaral obránce Rukavina, jehož rána z dobrých třiadvaceti metrů našla přesně dolní růžek Casillovy branky. Z podobné vzdálenosti mohl Espanyol pomstít útočník Javi Guerra, ovšem na rozdíl od domácích minul. Další Garcíův pokus pak dokázal Jaime vyrazit nad břevno. Když se neujaly ani střely Sáncheze s Pizzim, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Brzy po změně stran se znovu dostal do permanence Jaime, jehož tentokrát prověřil Simaův kroucený rohový kop. Poté následovaly dlouhé pasáže odehrávající se především ve středu hřiště, z čehož si ani jedna strana nebyla schopná vytvořit slibnou šanci ke skórování. Domácím vše výrazně ulehčil Pizzi svým vyloučením, když za hraní rukou uviděl druhou žlutou kartu. Místo honby za vyrovnáním tak spíše bylo otázkou, zda ještě Valladolid své vedení nenavýší. Ani Guerra, ani Óscar s Larssonem však neuspěli, a tak zápas nakonec skončil ke spokojenosti domácích těsnou výhrou bez větších nervů 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele