25. kolo
22.02.2014 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - FC Barcelona 3:1

Barcelona prožila další mizerný večer na stadionu Anoeta, který se pomalu ale jistě stává její noční můrou. Real Sociedad zde totiž stejně jako loni po skvělém týmovém výkonu zvítězil, a to dvougólovým rozdílem 3:1.

Bezbrankové skóre prolomil po půlhodině hry Gorka Elustondo, jehož hlavičku nešťastně tečoval Alex Song do vlastní sítě. Na tuto branku ještě Barcelona stihla bezprostředně odpovědět zásluhou Lionela Messiho, jenž svým typickým perfektním zakončením znovu vyrovnal. Jenže úvodní čtvrthodina druhé půle měla za následek další dva inkasované góly v katalánské síti, na což už nevýrazní hosté zareagovat nedokázali.

Barcelona přitom do utkání vstupovala na vítězné vlně jak v domácí soutěži, tak pohárech. Naposledy to odnesl hvězdami nabitý Manchester City, který doma katalánskému gigantovi podlehl 0:2. Nic jí to však nebylo platné ve dvaatřicáté minutě, kdy ligové šampiony zaskočili domácí z nakrátko rozehraného rohového kopu. Canalesův následný centr nalezl přesně Elustonda, jenž s pomocí Songovy teče poslal Sociedad do vedení.

Radost však domácím vydržela pouze čtyři minuty, neboť do té doby takřka neviditelný Messi tvrdě udeřil se svou přízemní ranou do pravého rohu branky po vyvedené kombinaci se Sergiem Busquetsem. Šlo o jedinou střelu Barcelony, která v první půli trefila soupeřovu branku. To Sociedad byl v úvodní půli aktivnější a před odchodem do kabin se měl znovu ujmout vedení. Carlos Vela ovšem ve slibné šanci po chybě Piquého pouze přestřelil.

Baskický celek to však dlouho mrzet nemuselo, krátce po změně stran totiž znovu gólově udeřili, a to hned dvakrát. V padesáté druhé minutě ještě Gonzálezova hlavička po Canalesově kopu se ještě nesetkala s úspěchem, ale dvě minuty nato už obrana hostů inkasovala podruhé. Dlouhý nákop brankáře Brava sice odhlavičkoval stoper Bartra, jenže pouze směrem k Velovi. Ten bez zaváhání vysunul do šance Griezmanna a francouzský útočník zmrazil příznivce blaugranas přesnou ranou za Valdésova záda.

I tentokrát brzy po jednom gólu padl hned i další, ovšem ne na straně druhé, jak tomu bylo v první půli. Znovu měl v této akci prsty aktivní Griezmann, jehož perfektní centr pro Zurutuzu přetavil domácí záložník v třetí gól Sociedadu. Zaskočení hosté již nedokázali zareagovat a naopak mohli být rádi, že konečný výsledek nebyl ještě drastičtější. V 81. minutě totiž střídající Xabi Prieto využil další nejisté hry Piquého a nesobecky vybídl k zakončení Velu, jenže mexický útočník přízemní ranou pouze orazítkoval tyč. Hráče pod vedením Jagoby Arrasateho to již však mrzet nemuselo, své vedení s přehledem uhájili a i počtvrté v řadě od svého návratu do Primera División dokázali Barcelona obrat o body, z toho třikrát hned o všechny tři.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

? 1:2

Reagovat
boryland

1:4.....Leo 2,Alexis,Neymar.....

Reagovat
RS

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3..Griezmann, Vela - 2x Messi, Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

pedro sis dal asi ty

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

CHAAAAAAAAACHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

DEBAKLLLLLLLLLLLLLLL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co Barcelona předváděla .. vůbec žádnej pohyb a Pique byl asi po flámu nebo nevim co to tam kluci z obrany dělali ..

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne som videl vôbec použitú a v širokom merítku aplikovanú stratégiu nakopávaných dlhých pasov a protiútokov. Dodnes nechápem ako je to možné, že buď úspešne, alebo nie, ale sa o toto nepokúsil žiaden tréner. Možno také mále 10 minútové okienka mali Chelsie, Celtic a AC Milan, ale už dlho som toto nevidel (starý anglický fotbal). Vivat San Sebastian. Pepeka samozrejme uznávam, ale aj ja už som toho prejedený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele