5. kolo
22.09.2013 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Real otočil zápas s oslabeným Getafe

Bílý balet se i bez zraněného Garetha Balea v klidu protančil k jasné výhře a Getafe tak čeká dvacetiminutová cesta domů s prázdnou. Hosté sice začali nad očekávání dobře, když se díky Lafitovi dostali do vedení, ale čtyři branky v síti brankáře Angela Moyy změnily ráz utkání ve prospěch domácích.

Stadion Getafe je sice od dějiště dnešního utkání vzdálen zhruba jen dvacet kilometrů, výkony obou soupeřů však byly diametrálně jinde. Na Santiago Bernabéu mohou znít oslavné chorály, protože domácí miláčkové otočili nepříznivý stav a díky dvěma brankám tradičního střelce Cristiana Ronalda a jedné brance nevšedních snajprů Pepeho s nováčkem Iscem vítězí.

Ronaldo svého soupeře dnes večer opravdu nijak zvláště nešetřil a již po třech minutách se málem radoval z další trefy. Po nešťastné souhře stoperů s brankářem Moyou hrozil hostům vlastní gól, ale skvělé reflexy zkušeného harcovníka včas zamezily změně skóre. Tytéž reflexy ale míč vyrazily přímo k dobíhající portugalské hvězdě, která si jej zpracovala a nastřelila obránce před sebou. To ještě Santiago jásal...

O minutu později ale zcela pochopitelně oněměl, neboť po Ronaldově ztrátě míče vprostřed hrací plochy se hosté dostali až do zakončení. Teč stínujícího Pepeho pomohla ráně Angela Lafity do sítě, brankář Diego Lopez neměl moc příležitosti ukázat své umění - 1:0 pro "menší" z madridských celků.

Galacticos se však nevzdali a za mohutného povzbuzování zaplněných tribun i italského temperamentu Carla Ancelottiho se drali do šance. Ta se naskytla po dvaceti minutách od úvodního hvizdy sudího Davida Borbalana. Po faulu na pronikajícího ostrostřelce Karima Benzemu se k míči ze standardní situace dostal sprintující Ronaldo, jehož ránu ještě Miguel Angel Moyá vyrazil. na to jako by čekal obránce Pepe. Ronaldův kolega z portugalské reprezentace chtěl odčinit svou teč a tentokrát poslal míč do správné branky - 1:1.

O další dvě minuty později se v podobné situaci Ronaldo pouze zastřeloval, míč poslal vedle tyče. Poslední týdny si skvělou formu užívá Argentinec Ángel Di María, jehož individuální průnik a následná střela hodně protáhly zkušeného Moyu. Po tomto varování přišel další trest, protože Michel zahrál ve vlastním pokutovém území ručně a na to se nehraje - u míče byl nejdřív Ronaldo, který bez problémů poslal míč za Moyova záda!

Ještě v rámci prvního poločasu mohl zvýšit Karim Benzema, ale skvělý zákrok Moyy míč vyrazil do zámezí. Spolupráce Ronalda s hrotem Benzemou odemkla nejednu obranu, o to samé se Blancos pokoušeli také na úvod druhého dějství. Patnáct minut poté, co se diváci znovu usadili do hlediště, Cristiano Ronaldo ukázal skvělý přehled. Prostrčil míč mezi dva obránce na nabíhajícího Isca a ten si poradil skvěle. Zázrak z Málagy možná nepatří mezi nejvyšší hráče, fotbalovým velikánem ale jistě brzy bude - o tom nás mohla přesvědčit jeho míčová technika a perfektní střela.

Závěrečná fáze zápasu se opět nesla ve znamení rychlých nahrávek domácího týmu, Po Benzemovi neuspěl ani Isco s Ronaldem. Cristiano Ronaldo neuspěl tváří v tvář Moyovi, poté ani jeho rána z větší vzdálenosti ovoce nepřinesla. Změnu počtu na trávníku přineslo až střídání Realu, do nově příchozího Jesého se obul Michel a po druhé žluté kartě sledoval konec zápasu jen z televize. A viděl, jak ve třetí nastavené minutě Khedira přihrávkou před vápno našel portugalskou hvězdu, která své taneční číslo zakončila krásnou patičkou!

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real to zvládne. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

8-1 (Ronaldo 5,Bale 2,Isco - Pepe vl.)

Reagovat
boryland

1:1.....

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

1:8

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:0,, Isco,Isco,Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, dost realne...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten poslední gol od Ronalda byl zajímavej

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x150x06_real-madrid-4-getafe-1_sport#from=embediframe

By mě zajímalo proč Ronaldo celej zápas fňukal....člověk do něj jen píchne malíčkem a on už brečí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele