10. kolo
25.10.2013 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Valladolid 0:3

Hosté až překvapivě snadno zvítězili nad domácím Rayem a stoupají v nedohrané tabulce na třinácté místo. Po jedné brance si rozdělili Patrick Ebert, Javi Guerra a Daniel Larsson.

Ačkoli byli domácí hráči mírným favoritem utkání, nakonec na stadionu Teresy Rivero nezůstal ani jediný bod. Na tři branky hostí totiž Rayo Vallecano nedokázalo adekvátně odpovědět, tudíž se Valladolid přehoupl přes svého soka a nyní sídlí na třinácté pozici. Aktivním týmem však od úvodu zápasu byli domácí, kteří se již po třech minutách dostali do slibného zakončení. Obránce Tito však z úhlu zamířil mimo tři tyče. Hosté si svou šanci schovali do desáté minuty, kdy Manucho zajímavým projektilem donutil brankáře Rubéna k důležitému zákroku.

K první střele se dostal také německý záložník Patrick Ebert, nejprve se ale pouze zastřeloval. Talentovaný hráč si spravil chuť o pár minut později, kdy si navedl míč do středu hřiště, obešel protihráče a vypálil přesně do míst, kam už brankář Rubén nedosáhl! Hosté sice nebyli aktivnějším týmem, ale přesto se dostali do vedení.

O pouhých osm minut později jej navíc navýšil Javi Guerra, který využil chyby domácích obránců. Hráči Realu Valladolid postupovali ve dvou na brankáře Rubéna, na konci akce stál právě zkušený španělský útočník a přízemní střelou prostřelil bezmocného Rubéna!

Pokud se chtěli svěřenci trenéra Paca Jémeze dostat zpět do zápasu, jejich snaha se jim příliš nepovedla. Pouhé tři minuty po změně stran totiž hosté zvýšili tempo utkání a postarali se o třetí branku. Daniel Larsson sice na hřiště přišel minutu po poločasové pauze, ale po sto dvaceti sekundách se mohl radovat ze vstřelené branky! Obránci Raya svého brankáře opět nechali na holičkách, z čehož Larsson vytěžil maximum.

O zábavu také pro brankáře Diega Marina se postaral domácí záložník Roberto Trashorras, jehož střelu ze střední vzdálenosti musel Marino vyrážet jen s velkými obtížemi. Jinak ale tempo hry naprosto opadlo a obě základní jedenáctky nijak výrazně průběh utkání neměnily. Hosté neměli sebemenší důvod zatěžovat Rubéna ofenzivními výpady, domácím chyběla motivace i síly na zvrat. Marino musel zasahovat až dvacet minut před koncem, kdy nejprve zlikvidoval ránu Trashorrase, poté se nevedlo ani střídajícímu Buenovi. Poslední slovo v utkání měli opět hosté, když Marinův dlouhý výhoz málem zužitkoval Larsson. Na ránu švédského útočníka ale výborně reagoval Rubén a míč vyrazil. Přesto se Valladolid mohl po devadesáti minutách radovat.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele