29. kolo
22.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Elche CF 1:0

Granada je znovu o krok blíže záchraně v první lize díky těsné výhře 1:0 nad oslabeným Elche. O jedinou branku zápasu se postaral v průběhu druhé půle Yacine Brahimi, granadští tak mohou slavit již svou třetí domácí výhru v řadě.

Výhra Andalusanů po předchozích úspěších s Villarrealem a Realem Betis mohla být o poznání snazší, ovšem Fran Rico v 73. minutě zahodil pokutový kop, kterému předcházelo vyloučení Cristiana Sapunarua za faul na Youssefa El-Arabiho. Výhru si však domácí již pohlídali tak jako tak, takže Ricovo selhání zůstalo nepotrestáno.

Před rozehráním devětadvacátého kola se Granada nacházela pět bodů nad sestupovými příčkami, což bylo v plánu díky dobré domácí formě ještě navýšit. Elche šlo do zápasu s bodovým ziskem jen o jedno místo i bod za svým soupeřem. V první půli šlo o vyrovnaný souboj přesně podle tabulkového postavení. Domácí gólman Roberto se musel ohánět při střelách Gila s Del Moralem, dále hrozil Javi Márquez a Carlos Sánchez Moreno, oba však minuli.

I Granada si vypracovala řadu příležitostí, jenže José Recio, Ivan Riki i El-Arabi všichni do jednoho v zakončení selhali, a tak první poločas skončil bez branek. Po změně stran to byla zpočátku stejná písnička. Na obou stranách vynikali brankáři nad útočníky, zvláště Robertův brilantní zákrok po ráně Márqueze z přímého kopu v 62. minutě stojí za zmínku. Tím spíš, když hned dvě minuty nato Granada skórovala jediný gól zápasu.

El-Arabi našel vyvedenou přihrávkou v pokutovém území Brahimiho a alžírský reprezentant nabídnutou příležitostí na rozdíl od svých kolegů nepohrdl. O devět minut později se mělo vedení domácích navýšit na 2:0. Sapunaru fauloval v šestnáctce El-Arabiho, uviděl za svůj zákrok druhou žlutou kartu a Granada dostala možnost kopat pokutový kop. Rico ovšem trestuhodně minul a šampioni posledního ročníku druhé španělské ligy tak měli stále šanci něco s nepříznivým výsledkem udělat. To se jim však nepodařilo, neboť v nastaveném čase Moreno pouze přestřelil, a Granada tím pádem slaví důležitou výhru s pohodlným náskokem na sestup.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

neviem

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele