24. kolo
16.02.2014 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Getafe CF - Real Madrid 0:3

Real Madrid odpověděl na výhry obou svých nejbližších rivalů a zvítězil na půdě Getafe. Bílý balet utancovali Jesé Rodríguez s Karimem Benzemou, třetí branku zaznamenal Luka Modrić. Díky výhře Merengues nadále drží krok s vedoucí Barcelonou a lepší skóre jim zajistilo druhou příčku před Atléticem.

Namísto Cristiana Ronalda jsme v ofenzivním trojzubci Realu Madrid mohli vidět mladíka Jesého, na jehož adresu samotný Vicente Del Bosque nedávno prohlásil, že pokud má někdo šanci na letenku do Brazílie, pak je to právě madridský útočník. Ten jako by slyšet slova svého nadřízeného a v dnešním utkání si připsal jednu branku. Do základní sestavy se dostal také welšský talent Gareth Bale. Po úvodních zdvořilostních frázích se Los Blancos ujali míče a zároveň s tím i vedení.

Právě zmiňovaná dvojice se postarala o první gólovou akcí utkání, když Bale našel na druhé straně volnějšího Jesého a mladý útočník střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0.

Getafe sice možná hrálo s větší podporou domácích diváků, ale přesto si v kombinaci nebylo jisté a častokrát muselo sahat ke zpětným nahrávkám na vlastního brankáře. Slavnější soupeř se na druhé straně nijak nezdržoval s nahrávkou a například povedený pas Balea na Francouze Benzemu určitě stál za povšimnutí. Pozornost mu ale věnovali také domácí obránci a nadějnou akci Bílého baletu zastavili. Talentovaný Gareth Bale po dlouhé době bez fotbalu hýřil aktivitou a tu projevil několika způsoby. Ten fotbalovější představovala nepříjemná střela, s níž si Miguel Moyá musel poradit na několikrát. Kromě toho se mladý reprezentant "blýskl" také nevybíravým zákrokem a následnou žlutou kartou.

Právě v té chvíli však Real navyšoval své skóre. Celou akci měl na svědomí argentinský rychlík Ángel Di María, který našel skvěle naběhnutého Karima Benzemu. Francouzský útočník si míč zpracoval a propálil padajícího Moyu - 2:0.

Bez větších potíží i tempa dohráli hosté první půli a cestou do kabin hýčkali dvougólové vedení. Aktivita hostí byla zřejmá i po návratu ze šaten, protože obrana Getafe měla co dělat s pasem Luky Modriće na Karima Benzemu. Naštěstí pro Getafe zafungovala výtečně a někdejší hráč Lyonu se do zakončení nedostal. Poměrně nezáživný průběh druhé půle se pokoušel zvrátit snad jen Pepe, který hlavičkoval těsně mimo. Překvapivě se však mírná letargie Realu Madrid nevymstila, i když se nedá říct, že by domácí kapitulovali. Právě naopak, díky záložníkovi Modrićovi vsítil madridský gigant ještě jednu branku. Chorvatský středopolař nebyl před vápnem celkem nikým atakován a jeho střela z hranice pokutového území přesně našla svůj cíl - 3:0.

Diego López je delší dobu jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi Bílého baletu, ale dnes nezasahoval příliš jistě. Dvacet minut před koncem nekontroloval dráhu letu míče a ten za něj musel odklízet až Sergio Ramos. Real Madrid se sice na vlastní polovinu nestahoval, ale jeho kombinace a centry obzvlášť už postrádaly přesnost. Takto se k míči nedostali ani obránce Pepe s Benzemou. Zajímavou ránu si na své konto připsal bek Marcelo, Miguel Ángel Moyá však stál na svém místě a nebezpečí zlikvidoval. Konec utkání se rychle blížil a domácí nezvládli s výsledkem již nic udělat. Po zásluze tedy prohráli a tři body si připsali hráči trenéra Carla Ancelottiho. Díky výhře udržují kontakt s vedoucí Barcou a pokračují ve stíhací jízdě.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Bale,Benzema-HALA MADRID..........

Reagovat
boryland

2:1.......

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele