6. kolo
24.09.2013 20:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Sociedad 4:1

Barcelona na svém domácím hřišti opět kralovala a pro tuto chvíli to odnesl Real Sociedad. Za záda brankáře Claudia Brava našel míč cestu čtyřikrát, zatímco Victor Valdés byl překonán pouze jednou. Zvláště v prvním poločase jsme se dočkali nefalšované kanonády, Barca šla do šaten s náskokem tří branek.

Na svou první trefu v novém ročníku La Ligy musel brazilský kouzelník Neymar čekat až do dnešního večera, jeho čekání se mu ale jistě vyplatilo. Katalánci nastoupili již od úvodních minut proti Realu Sociedad s velkou chutí a jejich motivace byla znát i na agresivním napadání hostující obrany. San Sebastian se ale dokázal protlačit až do slibné šance, když Mascheranova zaváhání využil mladík Haris Seferović a jeho rána se otřela do břevna Valdésovy brány!

Od té doby již ale úřadovali domácí hráči. Příval několika šancí započal Neymar, stál na konci povedené akce domácích a vstřelil svou první branku! Mistr nahrávek se jmenovkou Xavi našel spoluhráče Alexise Sáncheze a chilský útočník se štěstím dostal míč k Neymarovi. Mladý brazilský talent propasíroval míč za záda Brava a poslal Blaugranas do vedení.

To se brzy navýšilo, neboť o pouhé tři minuty později Claudio Bravo i s celou obranou kapituloval opět. Tentokrát se diváci dočkali akce v podání brazilsko-argentinské spolupráce a pánů Neymara s Messim. První jmenovaný přesně centroval, jeho míčové techniky využil Lionel Messi a díky hlavičce rozvlnil síť podruhé!

To však stále nebylo v první desetiminutovce vše - Neymar rozkmital své rychlé nohy a jen vynikající zákrok hostujícího brankáře zabránil třetí brance. Bravo, ozývalo se z tribun. Druhého gólu se málem dočkal i Lionel Messi, kterému ve skórování do odkryté branky na poslední chvíli zabránil Iňigo Martinez. Přesto musel Claudio Bravo lovit míč ze sítě ještě jednou. Lionel Messi sice napálil jen břevno jeho brány, ale hostující obrany neodkopla míč nejšťastněji a ze střední vzdáleností poslal míč parádně mimo brankářův dosah záložník Sergio Busquets!

Skóre na chvíli domácí válec uklidnilo, takže se mohli zkoncentrovat také hosté. Ti udeřili až v závěru první půle, když se do míče opřel Francouz Antoine Griezmann. Zkušený brankář Valdés si s jeho tvrdou ranou nakonec poradil a v šatně hostí bylo nepochybně smutno. Druhý poločas pod dohledem sudího Jesuse Gila radost hostujícím fandům určitě neudělal. Barcelona opět nastoupil s dravostí a sebevědomím, což po nahrávce od Daniho Alvese demonstroval povedenou ranou Messi. Argentinský fenomén se o minutu později znovu dostal k zakončení, ale ani tentokrát neseřídil mířidla nejpřesněji.

Tlak domácích ale nezabránil Realu Sociedad v pokažení Valdésova čistého konta. O to se po hodině hry postaral obránce Alberto De La Bella, jenž si naběhl na Agirretxeho centr a zakončil jej - 3:1.

Poslední gólové slovo měli přesto domácí borci. Martinovi se povedlo střídání, když poslal na hřiště ještě v první půli obránce Marca Bartru. Toho našel deset minut před koncem Messi a Argentincův centr dopravil mladý obránce do prázdné brány. Barca uzavřela gólový účet, přesto byla nadále aktivní. Po střídajícím Pedrovi se ale neprosadil ani Alexis Sánchez.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
RS

1:2

Už snad přijdou goly, loni nejvíc golů v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Tady někdo upadl na hlavu . Už tam máš 3 kousky ,ale počet golů Ti zatím vychází

Reagovat
RS

Kam bych padal,jen preju svemu tymu i kdyz se nedari!

Ono kdyby hrala obrana v plnem slozeni=Mikel a C. Martinez a v zaloze Pardo a Vela, vypadalo by to asi trochu jinak.

Nicmene body musime sbirat se slabsima, ztraty s Levante,Elche..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0:)..tohleto bude hodne težkej zápas:) Real Sociedad určite má nato bejt zase nekde kolem toho 4 místa:)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
loki5

Trefa.

Reagovat
hradec

FC Barcelona 3:1 Real Sociedad

No problema.

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

3:1....Leo 2,Neymar....

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
loki5

Lol Neymar musel svůj první gól do té branky doslova donést

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x154d65_barcelona-real-sociedad-highlights-hd-24-09-2013_sport#from=embediframe

Na Barcu se krásně kouká, narážečky, patičky pěkný góly...a Neymar to do brány sice donesl se štěstím, ale jinak si připsal asistenci a celkem kvalitní výkon...Barca 4ever first

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele