30. kolo
26.03.2014 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona pohodlně přehrála Celtu, výhru však kazí zranění Valdése

Barcelona pohodlně potvrdila výhru v El Clásiku a na domácí půdě přehrála Celtu Vigo 3:0 díky dvěma brankám Neymara a jedné trefě Lionela Messiho. Jedinou kaňkou na jinak povedeném zápase je zranění Víctora Valdése, který si vážně poranil koleno.

Španělský brankář tak dost možná odehrál své poslední utkání v barcelonském dresu a ve velkém ohrožení je nyní i jeho možná nominace na blížící se mistrovství světa v Brazílii. Klíčový moment nastal v průběhu první půle při Valdésově zákroku u rány Orellany z přímého kopu, kdy dopadl na pravé koleno tak nešťastně, až mu vyhrkly slzy do očí a museli jej z hřiště odnášet na nosítkách. Vzhledem k blížícímu se konci Valdésova kontraktu a ohlášenému odchodu tak může jít o navýsost nepovedenou rozlučku s katalánským klubem.

Na opačné straně hřiště to byla pro domácí fanoušky o poznání příjemnější podívaná. Hned po šesti minutách hry zařídil Barceloně vedení Neymar, s uplynulou půlhodinou přidal druhý zásah Messi a v průběhu druhé půle to byl znovu Neymar, kdo dodal výsledku konečnou podobu. Již ve čtvrté minutě se Lionel Messi chtěl radovat z úvodní branky, ovšem rozhodčí jeho trefu neuznal kvůli těsnému postavení mimo hru. Na regulérní gól se nicméně barcelonští dlouho nenačekali.

Alexis Sánchez poslal perfektní míč na zadní tyč, kde číhal připravený Neymar a pohodlně zakončil. Celou akci započali rychlou výměnou přihrávek Andrés Iniesta s Messim. S blížící se čtvrthodinou odehrané doby málem domácí udeřili podruhé, a to z parádní týmové akce. Adriano se zbavil na pravém křídle obránce, vybídl k pokračování útoku Alexise, ten našel v ještě lepší pozici Messiho, ovšem argentinská superstar poslala finální přihrávku o trochu dál, než by znovu Neymar na zadní tyči potřeboval.

Když se pak ve dvaadvacáté minutě zranil Valdés, Nou Camp ztichl. Nedlouho poté ale Messi znovu zvedl všem na stadionu náladu druhou brankou večera. Historicky nejlepší střelec Barcelony využil přesné kolmice Iniesty, obešel brankáře Yoela a pohodlně poslal míč do dolního rohu branky. Celta se však ani za tohoto stavu nevzdávala a přinutila Valdésova náhradníka Pinta k několika pohotovým zákrokům. Nejprve si barcelonská dvojka musela poradit s hlavičkou Augusta Fernándeze a poté i dorážky Santiho Miny.

Nejlepší možnou formou zabránění Celtě v návratu do utkání bylo skórovat rozhodující třetí gól, což se záhy po změně stran povedlo Neymarovi. Po krásném dlouhém míči od Alexise brazilský reprezentant již v šestnáctce prudkou střelou nedal Yoelovi ani tentokrát nejmenší šanci zasáhnout. Těmito dvěma zásahy poslal Neymar také jasnou zprávu všem, kteří by pochybovali o jeho rozpoložení v souvislosti s aférou ohledně jeho letního přestupu ze Santosu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

3:0.....Leo 2,Alexis.......

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona nějak neoslnila, ale s naprostou lehkostí zvItězila a je před gumákama z Realu

Reagovat
smazaný uživatel

jaktoze hral neymar... on nedostal trest za tu nasimulovanou penaltu v minulym zapase?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele