23. kolo
07.02.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Granada CF 1:0

Espanyol si i v početní nevýhodě poradil s Granadou a gólem ze závěru utkání zvítězil. Páteční výhra jej vynesla na osmou příčku, zatímco hosté odjíždějí bez bodů a s vyhlídkou na místo čtrnácté.

Před začátkem utkání diváci opět uctivě mlčeli a šedesát vteřin věnovali vzpomínce na nedávno zesnulého trenéra Luise Aragonése. Hráči samotní jako by strnuli a delší dobu po hvizdu hlavního sudího se nedokázali dostat do tempa. Nejprve se sice do šance probíjel El Arabi, ale jeho hlavička mířila pouze do rukavice brankáře Casilly. Před jeho brankou bylo v prvních minutách dost živo, ale Nyom ani El Arabi nemířili přesně. Nebezpečí hrozilo také na opačné straně, když se do míče opřel zkušený útočník Sergio García, ale také on minul.

Brankář Fernández si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, protože Córdoba se po půlhodině hry probil až za jeho obranu a technickou ranou se jej pokoušel překvapit, ale Fernández včas pochopil soupeřovy úmysly, vyběhl a střelu zablokoval. Espanyol sice před výkopem plánoval tři body, ale honbu za nimi mu řádně zkomplikoval Victor Álvarez, který stáhl pronikajícího El Arabiho a z rukou sudího Ignacia Iglesiase viděl červenou kartu! Álvarez tedy po půl hodině hry oslabil svůj celek a musel do sprch.

Jako by těch nepříjemných zpráv nebylo málo - to si musel opakovat trenér domácích, když se mu zranil veterán Simao Sabrosa. Byl nahrazen Juanem Fuentésem, který už coby aktivní hráč sledoval počínání Stuaniho. Ten však přihrávku ze strany nevyužil ideálně a Fernández míč vyrazil alespoň na rohový kop. Druhý poločas se rovněž neobešel bez ostrých zákroků a následných karetních trestů. Již po minutě na hřišti fauloval Murillo a mohl být rád, že Espanyol zahrával pouze volný přímý kop.

Brankář Fernández zřejmě nechtěl měnit nic ze zaběhaného rituálu a dál se udržoval v tempu. O to se staral především López, který díky Iturrově teči mířil jen těsně vedle. Sergio García se chtěl zapsat mezi střelce, ale na brankáře Fernándeze po padesáti minutách nevyzrál. To mohl až po hodině hry El Arabi, ale útočník Granady po šikovném vysunutí za obranu namířil míč pouze do břevna!

Pár dalších minut se nic nedělo a diváci byli svědky pouze několika nepovedených nahrávek a ostřejších zákroků na hranici únosnosti. Dá se ale říct, že Espanyol hrál s Granadou vyrovnanou partii a oba týmy se podílely na jisté míře atraktivnosti. Definitivní zlom v průběhu utkání i roli lídra nastal až deset minut před koncem, když se Espanyol i v deseti dokázal prosadit! Garcíův skvěle zahraný rohový kop se snesl na hlavičku Hectora Morena a ten jej poslal přímo k tyči! Bohužel pro diváka to byla jediná smysluplná akce z konce utkání, takže ze tří bodů se radují domácí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele