30. kolo
08.04.2013 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:1

Španělský útočník Álvaro Negredo se stal hrdinou zápasu, když svými dvěma góly rozhodl o výhře Sevilly nad Athleticem 2:1. Za hosty se trefil pouze Carlos Gurpegi. Oba týmy dohrávaly v deseti hráčích.

Negredo vsítil svůj první gól již ve 4. minutě, druhý pak přidal těsně před koncem zápasu. Utkání zdramatizoval svým gólem Gurpegi, který se prosadil v 57. minutě, ale pro Athletic jeho branka nakonec neznamenala žádný zisk bodů. Ani jeden z týmů zápas nedohrál v plném počtu. V 74. minutě z trávníku předčasně odešel Fernando Navarro a o šest minut později hřiště opustil také mladík Aymeric Laportem v dresu Athletica.

Úvodní gól zápasu padl po standardní situaci. Ivan Rakitič našel svým centrem přesně Negreda, který dokázal hlavou prostřelit brankáře Gorku Iraizoze. Chvíli na to mohl skóre zvýšit José Antonio Reyes, ale z dobré pozice nedokázal trefit bránu. Athletic se v úvodu zápasu na moc věcí nezmohl. Tou nejpodařenější akcí byla střela Óscara De Marcose, která však nemířila ani mezi tři tyče.

To Sevilla se hrnula do útoku a vytvářela si mnoho šancí. Ve dvou se ocitl Negredo, ale úspěšný nebyl, šanci Rakitiče pak dokázal zlikvidovat Iraizoz, který tak podržel svůj tým. O to větší bylo překvapení, když po 10 odehraných minutách druhého poločasu dokázal vyrovnat Gurpegi. Gól to byl velice podobný tomu prvnímu. Ibai Gómez rozehrál přímí centr a Gurpegi se dokázal prosadit hlavičkou.

O chvíli později byl vyzván domácí brankář Beto k prvnímu zákroku v zápase vůbec, když musel zpacifikovat střelu Andera Herrery. V závěru zápasu se Athletic dostal do lepší pozice, když by Fernando Navarro vyloučen po druhé žluté kartě, kterou viděl za faul na útočníka Aritze Adurize.

Tato výhoda však byla záhy smazána, neboť Laporte si nechal dát dvě žluté karty v rozmezí pouhých tří minut, a byl tak také vykázat z hrací plochy. Ve hře deseti hráčů si vedli lépe domácí, když Negredo dokázal proměnit přesný centr Reyese ve vítězný gól.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 ..Sevilla je doma silna

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle muze tipnout jen retardovanej

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

jo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

takle jasnej vysledek muze tipnout jeden retardovanej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele