6. kolo
30.09.2012 16:00 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Real Valladolid - Rayo Vallecano 6:1

V 6. kole La Ligy na sebe narazil nováček z Valladolidu a loňský nováček Rayo Vallecano. Čekal se vyrovnaný zápas, který se ale vyvíjel zcela jinak. Skóre sice otevřel už v 5. minutě hráč Raya Domínguez, jenže pak přišla valladolidská smršť. Vyrovnával Bueno, po dvou brankách vstřelili Manucho Goncalves a Óscar a trefil se také Rukavina. Nováček tam zvítězil vysoko 6:1.

Jak Valladolid, tak i Vallecano v minulých dvou kolech ztratili všechny body, a tak se čekalo, komu se bude dařit více. Čekal se hodně vyrovnaný průběh zápasu a drama až do poslední minuty, jenže opak byl pravdou.

Valladolid v předchozích pěti utkáních dokázal dát dohromady pouze čtyři góly, což je velmi málo. Hůře si vedly už jen Granada a Osasuna. A ani šesté kolo se nezdálo jako vydařené, neboť neuběhlo ani pět minut od zahájení zápasu a domácí už prohrávali 0:1. Rayo dostal do vedení prudkou přízemní střelou Domínguez.

Jenže vedení Vallecana mělo pouze pětiminutové trvání. Pak se do míče z voleje opřel Bueno a trefil vzdálenější horní rok brány Rubéna, který tak neměl žádnou šanci střelu chytit.

Manucho poté přidal druhý gól pro domácí, když si vyměnil několik přihrávek s Óscarem, pak vyskočil nejvýše a míč uklidil hlavou na zadní tyč. Byl to jeho první gól v sezóně. I u dalších gólů hrál Manucho důležitou roli. Například na ten třetí přihrával právě Óscarovi, který ladně přehodil vyběhnuvšího Rubéna.

Pomalu se zdálo, že Valladolid bude skórovat pokaždé, co se dostane na polovinu soupeře. I přes vedení 3:1 totiž trenér Raya nikterak nezareagoval a stále nechal hrát hráče v očividně sebevražedném rozestavení 3-5-2. Valladolid toho tedy využil a ještě před přestávkou vstřelil další gól. Pod ten se opět podepsal Antonio Rukavina. Toho našel Omar Ramos zcela nepokrytého před bránou, a tak to byl věru jednoduchý gól.

Nadvláda domácích pokračovala i v druhém poločase a opět z toho pramenily branky. Za pátou se opět zasloužila dvojice Manucho-Óscar. Bývalý hráč Manchesteru United poslal přihrávku za chatrnou obranu Raya a Óscar měl opět velice jednoduché skórovat.

Brankář Rubén pak několika kvalitními zákroky zachránil svůj tým od naprostého propadáku, přesto se ještě domácím podařilo dát šestý gól. Vystřídavší Patrick Ebert našel opět Manucha a ten si na svůj účet připsal druhý gól v sezóně. Díky vysoké výhře se Valladolid posunul v tabulce na šestou příčku, Rayu patří pozice dvanáctá.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

To ste moc nečekali co ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele