9. kolo
27.10.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Betis gólem Salvy těsně zdolal Valencii

Bídné výsledky Valencie v letošní sezoně pokračují i devátým kolem španělské ligy, ve kterém Netopýři ani jednou neskórovali, sami jednou z kopačky Salvy Sevilly inkasovali, a proto nestačili na domácí Betis. Ten se po výhře posunul minimálně do zítra na čtvrté místo před Real Madrid.

Na stadionu Manuela Ruize de Lopery se hrálo poměrně vyrovnané utkání, do kterého mnohem lépe vstoupili domácí, brzy se dostali do vedení, Valencia ale postupem času poměr sil vyrovnávala, vyrovnat ovšem nedokázala.

Rozhodující moment celého dnešního souboje přišel už v deváté minutě. A zase nemůže mít valencijská obrana vůbec čisté svědomí, protože centr Juana Carlose z levé strany, jenž letěl přímo na stopera Adila Ramiho, odvrátil francouzský stoper jen před sebe, kam si seběhl Salva Sevilla a ranou z hranice pokutového území otevřel střelecký účet zápasu. Brankář Diego Alves si sice na míč sáhl, výraznějším způsobem ho však odklonit ze svého původního směru nemohl.

A Valencia asi už tušila, že je zle. Jen jednou totiž letos dokázala dovést do vítězného konce zápas, ve kterém prohrávala, mimochodem se tak stálo v minulém kole proti Athleticu. Dnes však Los Che dělalo v první půli výrazné problémy už samotné vytvoření si střeleckých možností. Naopak Betis mohl ještě do poločasu zdvojnásobit své vedení, když Paulao chytře vrátil míč před branku, Joel Campbell ovšem hlavičkoval mimo tři tyče.

Po pauze se svěřenci Mauricia Pellegrina přece jenom pořádně probrali, začali mnohem více zlobit domácí obranu a měli i šance na vyrovnání. Už krátce po návratu ze šaten pálil ze slibné pozice Soldado, ten však po krásném pasu Viery zakončoval nepřesně. Poté se dvakrát vyznamenal gólman Adrián, jenž nejprve parádním skokem vyrazil ránu Tina Costy ze standardní situace, o několik minut později pak vychytal i další pokus Soldada.

Hosté vrhli všechny síly do útoku, ani třetí příležitost španělského reprezentačního útočníka ovšem brankou neskončila, když se pak do nájezdu hnal Viera, nezachoval v zakončení chladnou hlavu a přestřelil. Domácí mohli pojistit své vedení osm minut před koncem, jenže Ruben Castro po centru Nona hlavičkoval vedle hostující klece. V samotném závěru si ještě hosté vypracovali asi největší šanci celého zápasu, po vysunutí Valdeze ale Soldada fantastickým zákrokem zastavil Adrián. Ten si tak připsal své už třetí čisté konto v řadě, po vyloučení Casta se napevno chopil příležitosti a získal pozici brankářské jedničky Betisu. Ten tak i nadále šlape, je čtvrtý, zato Valencia je s jedenácti body z devíti kol zatím velkým zklamáním.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele