25. kolo
24.02.2013 12:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Valladolid 1:2

Pohárové ambice Raya Vallecana utrpěly tvrdý úder, když madridský celek nezvládl domácí utkání s Valladolidem a prohrál 2:1. Na vlastní gól Amata odpověděl tentýž hráč vyrovnáním do již správné branky, ovšem konečné slovo měli přece jen hosté, kteří si zásluhou Manucha odváží cenné vítězství.

Ani jeden z týmů se neuchýlil k defenzivní taktice a tak byl od počátku k vidění pohledný fotbal se spoustou přihrávek, ovšem gólových šancí bylo i přesto v první půli pomálu. Rayo se dostalo pouze ke dvěma nepřesným střelám z kopaček Domíngueze a Baptistaa a stejně si počínal i Piti z přímého kopu. To Valladolid si počínal přesněji. Omar Ramos sice ještě po hezkém uvolnění na kraji šestnáctky poslal míč těsně vedle horního růžku, ale Alberto Bueno si již vyžádal plnou pozornost brankáře Martíneze. Jenže ani on, ani Rafael Sastre neuspěli, v druhém případě skončil míč na břevnu domácí branky.

Po změně stran se zpočátku na hře obou týmů nic nezměnilo, až po sedmdesáti minutách začala pravá show. Všechno začalo dosavadní největší šancí Raya. Chori Domínguez přihrál volnému Vázquezovi, jehož střelu dokázal Dani Hernández vyrazit pouze k Titovi, jenž však pouze znovu nechal vyniknout brankáře hostů. Hned o minutu později se ukázalo, jak citelné bylo neproměnění této šance. Přímý kop Buena do zahuštěného pokutového území chtěl sbalit do náruče Rubén, jenže dráhu letu míče špatně odhadl a přispěl ke zmatení svého spoluhráče Amata, od jehož hlavy se míč odrazil do vlastní sítě.

Domácí stoper se téměř okamžitě po rozehrávce ze středového kruhu pokusil svou chybu napravit a odvážně vyslal na Hernándezovu branku dalekonosnou střelu. Ta se k překvapení všech ujala, zapadla za brankáře Valladolidu a rázem se začínalo odznova. Amat do té chvíle paradoxně nevstřelil jedinou branku na profesionální úrovni, jeho pumelice rozhodně byla hodná otevření gólového účtu. Povzbuzené Rayo pak spustilo honbu za vítězstvím, jenže na svou horlivost nakonec ošklivě doplatilo.

Ztráta Gálveze na vlastní polovině zásluhou Buena měla deset minut před koncem za následek druhou branku v domácí síti, o niž se postaral jednoduchou dorážkou zblízka Manucho. Pro Vallecano mohlo o pár chvil nato ještě hůř, jenže aktivní Bueno stejně jako Sastre v první půli ztroskotal na brankové konstrukci. Domácí trenér Paco Jémez v závěru utkání poslal na hřiště útočníky Delibašiće s Tamudem, ovšem ani oni již s výsledkem nedokázali pohnout. Poslední šanci zápasu právě po hlavičce Tamuda dokázal Hernández perfektně vytáhnout nad břevno. Rayo tak zůstane do dalšího kola na sedmém místě, zatímco Valladolid zvýšil náskok od sestupového pásma na třináct bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Vallecano 1:1 Valladolid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele