13. kolo
24.11.2012 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Malaga znemožnila Valencii hned čtyřmi góly!

Naprosto jednoznačným výsledkem skončil jeden ze šlágrů třináctého kola Primera División. Domácí Malaga převálcovala Valencii a uštědřila jí krutou porážku 4:0. Na domácích nešlo ani náznakem poznat, že již čtyři zápasy v řadě nezvítězili, tímto výsledkem navázal andaluský klub přesně tam, kde letošní sezonu započal.

Vítězství Malagy přitom mohlo klidně být ještě větší. Už první branka hned v osmé minutě jasně určila ráz celého utkání, postaral se o ni Francisco Portillo po zpětném přiťuknutí Eliseua. Přestože následně Joaquín s Javierem Saviolou spálili hned několik slibných příležitostí, domácí to nakonec mrzet nemuselo. Čtvrthodinu před koncem základní hrací doby se totiž Saviola konečně trefil, a hned o chvíli později jej gólově podpořil Roque Santa Cruz. Valencie pak utrpěla další ztrátu v podobě vyloučení Adila Ramiho za dvě žluté karty a definitivní tečku k jejich trápení přidal čtvrtou branku v nastaveném čase Isco.

Vítězství posouvá Malagu zpět na místa zaručující účast v Lize mistrů minimálně do dalšího dne, kdy se utká konkurenční Levante s Barcelonou. Zato Valencie pokračuje v tragické formě mimo vlastní stadion a posedmé odjíždí zpět na Mestallu bez tří bodů.

Domácí si v tomto důležitém zápase užili skvělý vstup do první půle. Eliseu po levé straně rázně pronikl s míčem na noze a ukázal velký přehled, když vybídl dobře postaveného Portilla, jenž přesně vyměřenou střelou překonal Diega Alvese svým teprve druhým gólem v modrobílých barvách. Ještě do poločasu mohlo (a mělo) být rozhodnuto o vítězi. Nejprve Saviola v samostatném úniku neřízeně přestřelil a následně Joaquín z nepochopitelného důvodu nedokázal usměrnit míč po Gamezově centru do zívající poloprázdné brány. Hostující brankář Alves pak musel naplno předvést své kvality při střelách aktivních Joaquína se Saviolou, přičemž jednou mu argentinský střelec pomohl a zase z dobré pozice se vůbec netrefil mezi tři tyče.

Bývalý kanonýr Barcelony se však přeci jen dočkal. Opět u toho byl Portillo, tentokráte jako asistent. Jeho zasekávanou přihrávkou uvnitř pokutového území již Saviola nepohrdl a s pomocí lehké teče úspěšně překonal Diega Alvese. O sedm minut později bylo již skóre 3:0, když se trefil Roque Santa Cruz. Gamezův tečovaný centr se mu šťastně odrazil přímo na nohu a z hranice malého vápna byla taková dorážka pouhou formalitou. Paraguayský útočník ke své čtvrté brance v sezoně potřeboval jen tři minuty na hřišti.

Mizerný večer Valencie podtrhl zbytečným vyloučením Rami šest minut před koncem zápasu, když dostal druhou žlutou kartu za slovní protesty. Sůl do valencijských ran na závěr ještě přisypal Isco, který si ale gól za svůj výkon rozhodně zasloužil. Velký talent španělského fotbalu se před šestnáctkou soupeře zmocnil míče a napálil jej nechytatelně do Alvesova pravého dolního růžku branky. Zápas tak skončil 4:0 a Valencii se tak čím dál více vzdaluje vidina obhajoby třetího místa.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

AMUNT VALENCIA!

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga celej zápas jasně lepší . Myslím si, že Pelegrino by se měl pakovat. Takhle nehraje Valencie !!!

Reagovat
Robík

Mám rád hru Valencie,a sere mě,že letos tak špatně hrají a nedaří se.Věřím ale,že to příjde.Už je na čase.Nepamatuji,že by měli horší začátek sezony.Co mě,ale dnes potěšilo?Za..... bílý balet prohrál

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně, chytit se zrovna proti tak silnému soupeři jako Vale, to se rozhodně cení.

Reagovat
smazaný uživatel

Chytit se? vzdyt oni podavaj takovyhle vykony jak doma tak v Evrope, na jeden obcasnej kiks..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Isco je neskutečnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele