3. kolo
02.09.2012 18:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Levante UD - Espanyol Barcelona 3:2

Neuvěřitelný zápas se odehrál na stadionu v Levante. Dva trápící se celky sice nepředvedly extra podívanou, ale diváci v utkání viděli pět gólů a veliký obrat domácího týmu. Espanyol po první půli vedl 2:0 a vypadalo to, že si dojel do Levante pro tři body. Ve druhém dějství však domácí zabrali a dokázali zápas otočit a zvítězit 3:2. Espanyol je tak po třech kolech stále bez bodu, Levante má na kontě body čtyři.

V prvním poločase diváci na stadionu Levante příliš atraktivní fotbal neviděli, i přesto však padly dva góly. Espanyol vstoupil do utkání mnohem aktivněji a prakticky po celý první poločas byl lepším týmem. Ze svého tlaku dokázal také vytěžit kýžené branky.

První padla ve 21. minutě. López nacentroval před branku Levante a domácí obránce balón vyhlavičkoval pouze na neobsazeného Samuela Longa, který parádní ranou trefil přesně šibenici branky Levante - 0:1.

O další čtyři minuty později už to bylo o dvě branky. Na rohový kop Fonteho si naskočil Sergio Tejera a hlavičkou zvýšil už na 2:0 pro Espanyol. Domácí obrana byla při bránění této standardní situace velmi špatně postavena a Espanyol toho dokázal využít naplno, zakončující Tejera měl spoustu místa. Levante mělo v prvním dějství jedinou šanci a mohlo jít do kabin za mnohem příznivějšího stavu. V nastaveném čase totiž domácí útočník El Zhar unikl obraně Espanyolu a svou střelu z úhlu poslal do boční sítě branky gólmana Álvareze. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Espanyol.

Ve druhém poločase však viděli diváci ve Valencii naprosto jiný přístup domácích hráčů. Najednou byli hráči Levante všude dříve a začínali se prosazovat do rozhozené obrany hostí. Vyrovnat se domácím podařilo velmi rychle. Gól na 1:2 z pohledu Levante přišel v 54. minutě, balón se po rohovém kopu odrazil k volnému Juanlovi a ten jej umístil přesně k tyči branky Espanyolu.

Hned o dvě minuty později bylo vyrovnáno a Espanyol ztratil dvoubrankové vedení stejně rychle, jako ho získal. Po skrumáži v pokutovém území Espanyolu se k odraženému balónu dostal Christian Lell a povedenou ranou pod břevno srovnal na 2:2. Po vyrovnávacím gólu se zase hra srovnala a bylo vidět, že oba celky nechtějí přijít alespoň o remízový bod. Mírně aktivnější však bylo Levante, ale ze svého tlaku dokázalo vytěžit pouze dvě málo nebezpečné střely ze střední vzdálenosti.

Po delší době bez vážnější šance bylo rušno znovu až v závěru zápasu. V 82. minutě dostal domácí záložník Iborra druhou žlutou kartu a Levante tak dohrávalo o deseti. I přesto dokázalo v poslední minutě nastaveného času vstřelit vítězný gól. Juanlův centr si do vlastní branky srazil Raúl Rodriguez. Espanyol tak hodně nevídaným způsobem utkání prohospodařil a na své první body v novém ročníku Primera Division si bude ještě muset počkat.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si Espanyol poradi.... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

v polocase mi to vyslo

Reagovat
HullCity

Jenže si tady netipoval poločas,blbe!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele