2. kolo
26.08.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Granada CF - Sevilla FC 1:1

V dalším utkání druhého kola španělské Primera Division ambiciózní Granada přivítala na domácí půdě favorita ze Sevilly. Utkání mělo překvapivě velmi vyrovnaný průběh a nakonec také skončilo zaslouženou remízou 1:1. Granada tak získala svůj první bod v novém ročníku, Sevilla naopak poprvé zaváhala a má na kontě čtyři body.

Začátek utkání byl z obou stran velmi opatrný a věci se začaly dít prakticky až po půlhodině hry. V úvodních třiceti minutách byl k vidění souboj o střed hřiště, ve kterém měli mírně navrch hosté ze Sevilly, ale kromě dvou nepřesných dalekonosných střel se nedokázali dostat do nebezpečnějšího zakončení. Lépe na tom nebyla ani Granada.

Situace se rázně změnila ve 33. minutě. Gólman Sevilly Diego Lopéz ve vlastním pokutovém území srazil k zemi záložníka Orellana a byla nařízena penalta ve prospěch Granady. Lopéz navíc inkasoval červenou kartu a hosté tak byli nuceni střídat, místo Reyese nastoupil na hřiště náhradní gólman Andrés Palop.

Nehrálo se téměř pět minut a penalta byla zahrávána až ve 37. minutě. Balón si na značku postavil Siquiera a neproměnil, naštěstí pro domácí pohotově zareagoval Mikel Rico a dokázal balón dorazit - 1:0. Poté měla Granada ještě jednu velikou příležitost, ale Fabian Oreallana tváří v tvář náhradnímu gólmanovi Palopovi neuspěl.

V závěru poločasu se tak pro Granadu potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš" a Sevilla srovnala. Ve 44. minutě se dostala do rychlého protiútoku, na jehož konci byl kanonýr Álvaro Negredo a nadvakrát dokázal balón dostat za záda gólmana Toňa. Negredo tak srovnal na 1:1 a za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Ve druhém dějství bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu a inkasovat. Kvůli tomu se hrál poměrně opatrný fotbal, ve kterém si žádný z týmů nedokázal vytvořit více příležitostí. Objevovaly se tak velmi zřídka a v jedné z ní byl střelec prvního gólu Sevilly Negredo, tentokrát svou ránu z úhlu poslal těsně vedle pravou tyč branky Granady.

Když už to vypadalo, že oba celky dohrají utkání v poklidu za vyrovnaného stavu, mohli domácí strhnout na svou stranu zisk tří bodů. V nastaveném čase se pro centru Torjeho dostal do zakončení Floro Flores a trefil tyč branky Sevilly. Ta však krizovou chvíli ustála a utkání skončilo zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele