10. kolo
03.11.2012 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Barca i s Messim přepsala historii

Tak takhle dobře ještě Barcelona v historii španělské nejvyšší soutěže neodstartovala! Blaugranas už zase lámou rekordy, tentokrát odstrčili na "vedlejší kolej" tým Louise Van Gaala z roku 1997/98. A byl u toho i čerstvý otec Messi, přestože tentokrát neskóroval. To za něj obstarali Adriano, Villa a Alba, hostům ze Celty Vigo nestačila na body ani trefa Bermeja.

Lionel Messi, jemuž se teprve včera narodil syn Thiago, se dnes do statistik zapsal několika střeleckými pokusy. A na hře Barcelony byla absence obvyklé pohody božského Argentince pořádně znát, najednou to nebyla ta stoprocentně strojově přesná katalánská mašina. Přesto to na tříbodový zisk docela v pohodě stačilo...

Úvodní šanci utkání měl ve druhé minutě na svědomí ve formě hrající Cesc Fábregas, ovšem v zakončení se mu v tomto případě nevedlo příliš úspěšně, vypálil nad branku. Stejně se o malý moment později dařilo i Iniestovi, ani proti jeho ráně nemusel Javi Varas zasahovat. Na druhé straně nemířil špatně Aspas, míč však nakonec naneštěstí pro hosty skončil mimo tři tyče, jinak by Valdés dokázal zasáhnout jen těžko.

Poté přišly dva zajímavé momenty v podání nejlepšího fotbalisty světa, nejprve však Messiho pokus zblízka vychytal Varas, podobný scénář, snad tedy s tím rozdílem, že tentokrát Messi zakončoval z mnohem těžší pozice, se pak opakoval i o šest minut později. V devatenácté minutě o sobě dal podruhé vědět Aspas, Valdés ale neměl potíže. A z protiútoku, pokud se to tak vůbec v podání Barcelony dá nazvat, domácí udeřili. Klasické obléhání hostující šestnáctky vyšperkoval Villa přihrávkou na Adriana, ten předal míč doprava Pedrovi, naběhl si před bránu na jeho přesný centr a bylo to 1:0.

Celta ale reagovala velice rychle a už o tři minuty později se dokázala vrátit do zápasu. To se ocitl úplně volný na pravé straně Augusto Fernández, postupoval sám do vápna Blaugranas, a přestože Valdés jeho ránu vyrazil, při dorážce Maria Bermeja už byl bez šance. Jenže ještě méně času stačilo domácím k další rychlé odpovědi, remízový stav vydržel jen dvě minuty. Pak zakombinovali Villa s Iniestou, ve dvou geniálně vyšachovali celou obranu Celty Vigo a zakončující Villa už měl před sebou jen odkrytou branku.

Druhý poločas byl na zajímavé a zaznamenáníhodné situace ještě o něco chudší, za zmínku z úvodní čtvrthodiny stojí vlastně jen slabá střela Aspasa z volného přímého kopu. Rozhodnuto bylo v šedesáté první minutě - Iniesta přihrál Villovi, ten krásnou patičkou vysunul (za hranicí ofsajdu) čekajícího Jordiho Albu, který pak už s přehledem překonal Varase. Do konce zápasu ještě měli své šance Pedro a Lago, další branka už však nepadla a barcelonský rekord nic nemohlo ohrozit.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam v over 2.5..

Reagovat
smazaný uživatel

solidní sestava dnes

Reagovat
smazaný uživatel

parádní sestava a MVP !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xutjok_barcelona-celta-highlights-hd-03-11-2012_sport

No mimogólové akce nestáli za nic, přesto krásný vítězství a osamoceni na čele....Barca jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele