35. kolo
11.05.2013 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Madrid 1:1

Real Madrid daroval hráčům Barcelony zisk ligového titulu, když ve venkovním utkání proti Espanyolu vybojoval pouze jeden bod za remízové skóre 1:1. Domácí dostal do vedení Cristian Stuani, za Bílý balet srovnával až ve druhé půli Gonzalo Higuaín.

Pouze vítězství mohlo Realu Madrid udržet alespoň několikahodinovou teoretickou naději na obhajobu ligového titulu. A neboť klub pod vedením Josého Mourinha vyhrál z posledních deseti zápasů hned devět z nich, přičemž zbývající zápas byl remízový, očekávalo se, že tři body získá i dnes.

Jenže úvod do zápasu se Realu vůbec nepovedl. Domácí hráči hráli velmi kvalitně a v první půli si vytvořili hned několik velkých šancí. Zpátečně mohli litovat toho, že nepřidali žádný další gól a vedli tak velmi hubeným náskokem. Druhý gól nakonec přeci jen dali, šlo o Héctora Morena, ale rozhodčí ho nesprávně neuznal. Namísto toho přišlo vyrovnání z kopačky Higuaína a červená karta Víctora Sáncheze, který dostal druhou žlutou kartu v zápase z důvodu faulů právě na Argentince. Z následného přímého kopu se snažil prosadit Criastiano Ronaldo, al jeho rána mířila značně vysoko.

Real tak svůj výkon zlepšil, přesto to však nestačilo na vítězství, a tak mohla Barcelona slavit své vítězství v lize, aniž by zatím zasáhla do hry. Real totiž na Barcelonu nyní ztrácí již sedm bodů, přičemž má k dispozici už jen dva ligové zápasy. Do hry nezasáhl ani brankář Iker Casillas, který s Josém Mourinhem nevychází vůbec dobře, a tak pouze zahřívá lavičku svému spoluhráči Diegu Lópezovi. Mimo sestavu se ocitl také Pepe, který nehraje od doby, kdy Portugalci vyčetl malé projevení úcty k jednomu z nejlepších brankářů světa.

Do první šance zápasu se dostal Ángel Di María, ale s jeho slabou a točenou ránou neměl brankář Francisco Casilla žádné velké starosti. Ve 23. minutě šel Espanyol do vedení. Moreno rozehrál roh na vzdálenější tyč, odkud míč vracel do horkého ohně Sergio García. Ve spleti těl před bránou byl průbojnější Stuani, které poslal balon do branky levou nohou.

Stuani mohl vedení svého týmu ještě zdvojnásobit, když si přesně načasoval průnik za obranu Realu, ale tváří v tvář samotnému brankáři zpanikařil. Casilla jeho ránu totiž vyrazil. Espanyol byl lepším týmem na celém hřišti a mohl vést 2:0, kdyby mu gól Morena uznali rozhodčí. To se ale nestalo, ačkoliv nic nevedlo k tomu, aby byla branka neuznána. Nicméně s verdiktem rozhodčího člověk nic nenadělá.

Domácí nastoupili do druhé poloviny zápasu s takovou energií, s jakou byli k vidění v prvním poločasu, ale druhý gól se jim dát nepodařilo. Pak ale v 58. minutě rozehrál Luka Modrič přímý kop a na jeho přesný centr nejvýše vyskočil Higuaín, kterému se tak podařilo překonal brankáře Casillu.

Oba týmy měly ještě ke konci zápasu velké šance, ale žádný jiný gól již napadl, a tak utkání skončilo 1:1, což stačilo na to, aby již Barcelona mohla oslavovat ligový titul pro ročník 2012/2013.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
zekq

co ten kurz na Real nejak moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

hodne peknej kurz, jeste ze sem si toho nevsim, to uplne vybizi vsadit za ranec a zdvojnasobit a oni takle

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
PePiG7

0-3 2xRonaldo,Kaka

Reagovat
loki5

Koukám teď že Real remízoval. 2x v jedné sezóně :-D.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne pomohli Barce k titulu, kterej byl stejne uz jasnej ale mohli to zdramatizovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele