22. kolo
02.02.2013 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Levante UD 3:2

Své zlepšení znovu potvrdil a na naprosto klíčové vítězství dosáhl dnes Espanyol, který přestřílel doma Levante poměrem 3:2 a od zóny sestupu už ho nyní dělí slušných pět bodů. Oba celky se jednou trefily na krátce kolem poločasové přestávky, rozhodující však nakonec byla dvouminutovka mezi osma a devětašedesátou minutou, kdy domácí udeřili hned dvakrát...

Po opatrných testovacích úvodních minutách se po chvilce pořádně začalo hráč, v osmé minutě byla k vidění první obrovská šance zápasu. To Barkero ideálně načasoval dokonalou průnikovou přihrávku na Martinse, ten ve sprintu obešel vyběhnuvšího gólmana Casillu, jenže jeho zakončení dokázal neuvěřitelným způsobem ve skluzu na brankové čáře zastavit Moreno. Míč se pak dostal znovu k Martinsovi, ten ovšem přestřelil.

Po půlhodině hry poprvé výrazněji zahrozili také domácí, ti se rychlou akcí na jeden dotyk dostali až do šestnáctky, ovšem přestože na zakončujícího Longa už zívala prázdná branky, útočník Espanyolu byl ve velice těžké pozici a nedokázal zamířit přesně. Ve čtyřicáté první minutě se domácí celek dostal do vedení, když ze standardní situace pěkně nacentroval Simao a zmatený hostující tandem Iborra - Navarro si srazil míč do vlastní sítě.

Stav 1:0 ovšem dlouho nevydržel, Levante totiž vstoupilo do druhého dějství ve velkém stylu. Hlavičkujícího Barkera ještě povedeným zákrokem vychytal Casilla, čtyřicátá sedmá minuta už však přinesla kuriózní vyrovnání. Dlouhý odkop Rodase absolutně podcenil Colotto, nešťastně ho prodloužil přímo na hlavu Rubéna a ten pohotovou hlavičkou srovnal. Po hodině hry už mohl Espanyol znovu vést, Simaův pokus z volného přímého kopu ale vytěsnil Munúa nad břevno.

Přesto se domácí nakonec radovali. Běžela osmašedesátá minuta, když z pravé strany výborně odcentroval Sergio García, na zadní tyč si naběhl Christian Stuani a hlavou dopravil vysoký míč do sítě. Uběhla navíc jediná minuta a bylo to už o dvě branky, tentokrát si Stuani s Garcíou pozice prohodili, první jmenovaný přihrával a ten druhý levačkou překonal Munúu. Hosté už stačili pouze snížit, když se krátce před koncem utrhl obraně Espanyolu Martins a samostatný nájezd zakončil úspěšnou trefou. I přes jeden obrovský závar před Casillovou svatyní ale více Levante nestihlo a na půdě Espanyolu tak prohrálo 2:3.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele