35. kolo
12.05.2013 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

Barcelona potvrdila status nejlepšího klubu Španělska v této sezoně a zvítězila na půdě Atlética Madrid 2:1. Již v pozdních sobotních hodinách byl katalánský celek definitivně potvrzen jako mistr ligy a den nato zpočátku nevypadal, že by tuto událost podpořil pozitivním výsledkem na hřišti, zvlášť když otevřel skóre domácí Falcao.

Navíc ke všemu ze hřiště odstoupil zraněný Lionel Messi, ovšem než se argentinský kanonýr stačil rozkoukat, jeho spoluhráči dokázali nepříznivý vývoj zápasu otočit. Nejprve se v 72. minutě prosadil Alexis Sánchez a poté si devět minut před koncem Villovu střelu nešťastně srazil do vlastní sítě Gabi. Konečný hvizd se tak ve vzduchu mísil se srdečnými oslavami titulu mezi hráči a jejich cestujícími fanoušky. Ti však nejprve museli přečkat poněkud nezáživné utkání, v němž oba kluby byly s nadsázkou myšlenkami někde jinde.

Atlético totiž v pátek večer čeká klíčové finále ligového poháru s městským rivalem Realem, což mělo za následek stažení jak Falcaa, tak Ardy Turana v průběhu utkání. Kolumbijský útočník šest minut po změně stran skóroval jako první, přičemž první půle mnoho zajímavého nenabídla. Největší ofenzivní hrozba na druhé straně, tedy Messi, se musela vypořádávat s tvrdým přístupem bránících hráčů. Neblíže k úvodní brance Barcelony měl v nastavení první půle Cristian Tello, ale jeho zakroucená střela skončila těsně vedle.

Až Falcaův čtyřiatřicátý gól v sezoně oživil hru obou celků. U jeho zrodu stál Gabi, jehož sice na kraji pokutového území povalil Piqué, ovšem i tak nezabránil svému soupeři posunout míč volnému Falcaovi, jenž s přehledem překonal Josého Pinta. Brzy nato málem domácí přidali druhý zásah, když znovu Falcao předložil míč Turanovi, ale turecký reprezentant si zamotal míč pod nohama a tváří v tvář Pintovi neuspěl. Se střídáním obou zmíněných klíčových hráčů Atlética se podstatně snížila šance na přidání druhého gólu a Barcelona naopak přešla do ofenzivy. Alexis si již v šestnáctce narazil s Cescem Fabregasem a napodobil zakončení Falcaa na druhé straně při prvním gólu. Nešťastníkem večera se pak v závěru hry stal Gabi, jenž nešťastně stehnem tečoval Villovu nepovedenou střelu mimo, přehodil brankáře Courtoise a zařídil tak Barceloně těsnou výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

i kdyby byla remíza tak má barca titul už jasnej ne?

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ne , Barca potřebuje k jistotě titulu ještě dva body, tyto body buď sama získá, nebo je ztratí Real. Teoreticky se tedy může slavit už zítra, kdy Real přivítá Málagu a ta by na San Bernabeu bodovala.

Věřme, že vše dobře dopadne a Barca si zajistí titul i přes případné středeční vítězství Realu už tento týden a to vítězstvím na Atléticu.Visca el Barca!!

Reagovat
boryland

1-2 messi....messiíííííí vo.eeé...na titul

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca si jede pro titul !!!!!

můj tip 1-3 !!!! ..

o goly se postará 2xLeo,David

Reagovat
smazaný uživatel

Když se bude Atlético snažit, tak by Barcu mohlo porazit. 3:2. Když to Atl.Madrid skazí tak 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no taky maj za co dekovat, liga uz je vyhrana a oni beztak hrajou takovou tuzku, ze i Gabimu to bylo lito a dal si prepychovy kolinko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele