19. kolo
11.01.2013 21:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:2

Rayo Vallecano si poradilo i s tápajícím Athleticem Bilbao, když ho porazilo 2:1, a neustále stoupá tabulkou. Díky výhře se bodově srovnalo na čtvrtou Málagu. Domácí dostal ve 48. minutě do vedení Alhassane Bangoura a v 65. minutě zvýšil z penalty vedení Piti. Mikel San José v 77. minutě už pouze reguloval skóre.

Rayo Vallecano zažívá velice dobré časy, kdy přichází jedna výhra za druhou, což se odráží i na postavení v tabulce. Díky vítězství nad Athleticem má Rayo na kontě již 31 bodů, což se rovná bodům čtvrté Málaze, na kterou čeká nedělní zápas proti Barceloně. Pro Athletic je to naopak již třetí prohra v řadě a Baskové se nachází pouhých šest bodů nad sestupovou zónou.

Přitom Athletic nevstoupil do zápasu špatně. Vedení se mohl ujmout po hlavičce Markela Susaety, ale míč pouze orazítkoval tyč. Dobrou příležitost měl i Ariz Aduritz, který se snažil brankáře přehodit lobem, ale Rubén se vytasil s velmi dobrým zákrokem.

Nakonec to ale bylo Rayo, které se hned v úvodu druhé půle ujalo vedení. Roberto Trashorras poslal ze středového kruhu dlouhý pas před bránu Gorky Iraizoze a míč mířil přímo na Bangouru. Dvacetiletému guinejskému reprezentantovi stačil jeden dotek na zpracovaní než poslal míč přízemní střelou za brankářova záda.

O čtyři minuty později mohlo Vallecano vést ji 2:0, ale pokus Lea Baptistaa byl Iraizozem zlikvidován. Trenér Athletica Marcelo Bielsa se v 59. minutě rozhodl povolat do zbraně útočníka Fernanda Llorenteho, který odmítl v týmu prodloužit kontrakt, a pokus o rozhýbání neškodného útoku se mu povedl. Vyrovnání z toho ale nebylo.

Ariz Aduritz se nejprve dostal ke slibné dorážce, kterou ale Rubén dokázal fantastickým zákrokem vyrazit na roh, a poté se z následujícího rohového kopu dostal k hlavičce Fernando Llorente, ale trefil pouze břevno. Baskičtí fanoušci možná zadoufali, že srovnání se blíží, ale místo toho přišlo o tři minuty později navýšení vedení Raya na 2:0. Alejadro Domínguez byl v pokutovém území stažen Carlosem Gurpegim a byla nařízena penalta, kterou Piti proměnil.

Athletic se odmítal vzdát a v 77. minutě dokázal snížit, když San José poslal po centru Susaety hlavičkou míč do brány. Domácí se snažili se zápasem ještě něco udělat, jenže Fernando Llorente selhal ve dvou gólových příležitostí. V 89. minutě pak měli početní přesilu, neboť Alejandro Gámez byl vyloučen za hru rukou, za kterou dostal druhou žlutou kartu v zápase. Jenže ani s více hráči v poli ani s podporou fanoušku v zádech se již Athleticu nepodařilo se zápasem nic udělat, a tak putovaly všechny body do Madridu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cepinzcegamy

plichta a wolves taky

Reagovat
smazaný uživatel

a este etiene - tolouse x

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

0*1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele