35. kolo
22.04.2012 21:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Betis 4:0

Poslední nedělní zápas 35. kola ovládla Valencie, která rozstřílela Real Betis 4:0. První gól vstřelil hned v úvodu Jónas, další tři góly přidali v druhém poločasu Sofiane Feghouli, Roberto Soldado a Pablo Piatti. Valencie si tak alespoň do dalšího kola pojišťuje třetí příčku, Real Betis je na 13. místě.

Valencie v minulém kole dostala výprask 0:4 od Espanyolu a musela se začít báj o své třetí místo, které zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů. Dotahovala se na ni totiž Málaga a také Levante ještě nevzdává své šance. Nedělní utkání proto bylo pro svěřence trenéra Unaie Emeryho velice důležité.

A všichni příznivci klubu s netopýrem ve znaku si nemohli přát lepší začátek. Už v šesté minutě se totiž dočkali prvního gólu. Jónas přihrál míč Robertu Soldadovi, který stál na hranici pokutového území, a vběhl do vápna, kam na něj již směřoval Soldadova hlavička. Jónas si míč zpracoval a dokázal překonat vyběhnuvšího brankáře Fabrícia Agosta.

To byl první a poslední gól prvního poločasu, ačkoli byla Valencie hodně blízko druhému gólu, když se do míče v 43. minutě opřel Sergio Canales. Jeho střela sice prošla za záda Fabrícia, ale odrazila se pryč od tyče. V 55. minutě už domácí nezastavila ani tyč, ale tentokrát druhému gólu zamezilo ofsajdové postavení. Canales rozehrál přímý kop na Adila Ramiho, který si nepohlídal svoji pozici, a tak jeho gól hlavou nemohl být uznán.

Pro Valencii se ale celé utkání hodně zjednodušilo o dvě minuty později, když Betis přišel o obránce Dorada. Sofiane Feghouli se kolem něj snažil prosmýknout do pokutového území, ale Dorado ho poslal nedovoleným způsobem k zemi. Fabrício sice dokázal zlikvidovat následný přímý kop Canalese, ale jednogólovou ztrátu neudržel dlouho. Feghouli totiž v 63. minutě po centru Canalese poslal míč volejí do sítě, čímž poslal Betis definitivně do kolen.

Do konce zápasu zbývalo 15 minut, když mohli hosté snížit na 1:2. Beňat Etxebarría obral o míč Daniho Pareja a postupoval sám na brankáře Vicenteho Guaitu, ale jeho střela směřovalo hodně vedle. To byla poslední šance Betisu, neboť v závěru normální hrací doby vstřelila Valencie ještě dva góly. Pablo Piatti dobrou prací vytvořil šanci Robertu Soldadovi, který potvrdil svůj status střelce a nedal brankáři Agostovi žádnou šanci. Čtvrtý gól zařídil sám Piatti, když využil špatné komunikace mezi obráncem Nachem a Fabríciem.

Valencie se tak dobře naladila před odvetou semifinále Ligy mistrů, kde musí na Mestalle porazit další španělský klub Atlético Madrid, kterému v prvním zápase podlehla 2:4.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele