17. kolo
18.12.2011 21:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Málaga CF 2:0

Po třech nepovedených zápasech konečně dokázala Valencia v rámci 17. kola Primera Division zvítězit a připsala si tak tři body do tabulky. V domácím zápase si poradila s Málagou 2:0 a díky tomu jí odskočila na rozdíl devíti bodů a sama si v tabulce pojistila třetí pozici. Málaga se naopak kvůli porážce propadla na sedmou příčku.

V úvodu zápasu byli domácí lepší a první střela na branku přišla už v 10. minutě, ale zahřívací projektil Jonase výrazně neohrozil gólmana Málagy. I nadále měla Valencia územní převahu, ale další střela na branku přišla až ve 25. minutě hry. Na pravé straně se uvolnil Miguel kličkou do středu hřiště, ale levačkou se mu nepodařilo v dobré pozici zakončit dostatečně razantně.

Málaga se osmělila hned o minutu později a po levé straně unikl obraně domácích Isco, který servíroval před branku nebezpečný střílený centr, ale bohužel pro Málagu na něj těsně dosáhl gólman Diego Alves, který zažehnal nebezpečí. Obraně Valencie zatápěl zejména její bývalý hráč Joaquín, který v další akci unikl pro změnu na druhé straně a pořádně postrašil gólmana Alvese v brance Netopýrů. Paradoxně také Isco hrál ještě v minulé sezóně právě za Valencii.

Ve 36. minutě se poprvé měnilo skóre. Jonas našel parádním pasem za obranu nabíhajícího Soldada, který udělal kličku gólmanovi Caballerovi a bez problémů zasunul do prázdné branky - 1:0. V závěru poločasu byl k vidění hlavně souboj ve středu hřiště a Valencia vedení bez problémů udržela. Do kabin tak šli domácí za těsného vedení.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s cílem srovnat stav zápasu. Málaga také byla na začátku poločasu aktivnější, ale všechna její snaha byla utnuta v 61. minutě zápasu. Jordi Alba nasadil na levé straně parádní jesličky Demichelisovi a poslal přesný centr před branku na Roberta Soldada, který už si věděl rady a svým druhým gólem v zápase zvýšil už na 2:0.

Málaga chtěla odpovědět hned vzápětí a skoro se jí to podařilo. Velmi aktivní Isco se znovu dokázal prosadit v akci jeden na jednoho a ze slušné pozice pálil na branku Valencie. Bohužel pro jeho celek však trefil pouze prostředek branky, kde stál připravený Alves. Také v další akci Málagy měl prsty Isco, tentokrát se dostal k odraženému balónu po centru jednoho ze spoluhráčů, ale skákající balón netrefil ideálně.

Své příležitosti měla pochopitelně i Valencia, které se odkrývaly postupně okénka v obraně hostujícího celku a v jedné z nich byl znovu Soldado, který měl šanci vstřelit hattrick, ale svou příležitost tentokrát neproměnil. Málaga poté sáhla ke dvojímu střídání a všechny síly vrhla do útoku. Ihned poté měla největší příležitost k vyrovnání. Po velikém závaru v pokutovém území domácích se sám před brankou ocitl Gamez, ale střela mu nesedla a šla těsně mimo levou tyč branky Valencie.

Hostům docházely v závěru zápasu síly a do šancí se dostávala Valencia. Jediným nebezpečným mužem však byl stále Roberto Soldado, který ale nakonec třetí gól nepřidal. Netopýři však v pohodě dokázala dvoubrankový náskok uhájit a zvítězili tak zaslouženě 2:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
DreamTeam

Prekvapeni kola by se mohlo zrodit prave tady.. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
randi

A makat! 3:1 AMUNT!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
maras93

2:0

Reagovat
randi

Reagovat
Stankovic

Soldado do repre

Reagovat
randi

Dědek Del Bosque ho stejně bude furt přehlížet..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele