11. kolo
31.10.2011 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Granada CF 1:2

Sevilla potřetí v řadě ztratila body, navíc utrpěla první porážku v sezoně, když v domácím derby nečekaně podlehla do dnešního dne poslední Granadě 1:2. Domácí vyslali celkem osmadvacet střel, svého andaluského soka doslova drtili, jenže nezískali ani bod a nesmazali tak manko na čtvrtou Valencii. Přitom už po čtyřiceti sekundách vedli zásluhou Manua, po několika zahozených čistých gólových šancích však v závěru polevili a Granada dvakrát udeřila. Rozhodující branku vstřelil v první minutě nastavení Rico.

Zdá se to až neuvěřitelné. Granada v předešlých devíti ligových duelech skórovala jen dvakrát, dnes dokázala to samé za devadesát minut. A to zrovna v zápase, ve kterém se od ní ale vůbec nic nečekalo, španělský tisk dokonce psal o pravděpodobném pětigólovém výprasku, tzv. manitě. On tomu i odpovídal děj na hřišti, jenže outsider se nakonec vzepřel a dostal se z poslední pozice.

O jednoznačnosti výsledku navíc mnohé napověděla už první minuta utkání, kdy se Sevilla dostala do vedení. Konkrétně se tak stalo v devětatřicáté vteřině, kdy se nejprve Navas parádně uvolnil na pravé straně. Následný centr odvrátila hostující obrana jen k Medelovi, jeho ránu vyrazil Roberto jen před sebe a Manu del Moral napálil míč pod břevno - 1:0. Ve třetí minutě rozehrál standardní situaci z dobrých třiceti metrů Trochowski a Fernando jen sledoval, jak balón o pár centimetrů míjí levou tyč.

Manu strážce granadské svatyně nepřekonal a stejně se o chvíli později vedlo také Navasovi a Escudému. Po půlhodině hry poprvé vystrčili růžky hosté, záložník hostů Abel napálil míč pod břevno, tam se ale zázračně vymrštil gólman Javi Varas a zachránil situaci. Escudé měl v závěru první půle ještě jednu šanci, hlavičkoval ale do středu brány a nedal.

Druhá půle byla dlouhou dobu galapředstavením obrovských příležitostí Sevilly. V jednu chvíli musel Fernando dokonce vytáhnout tři fantastické zákroky v rozmezí pěti vteřin, to když nejprve vytáhl technickou střelu del Morala, dorážku Navase vyrazil nohou a další zakončení Trochowskiho zastavil úžasným reflexivním zákrokem. V šedesáté minutě našel Navarro ideálně hlavu Manua, který se snažil míč trefit to protipohybu bezmocného Fernanda, jenže těsně minul.

Na druhé straně v ojedinělé příležitosti selhal Iňigo, a tak se znovu přesuňme k ofenzivním situacím domácích. Těch totiž neustále přibývalo, skvěle hrající Trochowski ale další gólovku zahodil. A tak nečekaně udeřilo na opačné straně hřiště, v sedmdesáté deváté minutě napálil míč z těžké pozice do břevna Ighalo a dobíhající Alexandre Geijo hlavou dostal balón za záda bezmocného Varase.

Sevilla si z vyrovnání nedělala těžkou hlavu a dál neustále bušila do obrany soupeře, šance měli Navas, Manu i Medel, jenže Fernando byl až na jednu výjimku nepřekonatelný. Devadesátá minuta se zrovna měnila na jednadevadesátou, když v tom přišla druhá rána do vazu domácích. Spahič neodvrátil ideálně centr ze strany, Ighalo vyhrál hlavičkový souboj s Medelem pro Mikela Rica, jenž levačkou nedal Varasovi žádnou šanci.

Na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana zavládlo ticho, Granada tu vyhrála poprvé v historii. Zaznamenala tak druhou výhru v sezoně a odpoutala se od úplného dna tabulky, je devatenáctá. Pro Sevillu je to naopak premiérová ztráta všech tří bodů v sezoně, dnes jí zradila efektivita (nebo fantastický Roberto).

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud se nestane zázrak, tak by Sevilla měla nechat doma 3 body, Granada bude bojovat o sestup

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze neni co resit, sevilla vyhraje s cistym kontem nejlogictejsi tip

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si to hoši v klidu pohlídáme , viděl bych to na bezproblémovou výhru 3

2x Manu , 1x Freddy ( po karetním trestu se bude chtít opět předvést )

Reagovat
smazaný uživatel

* 3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Končím se vsázením

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele