13. kolo
20.11.2011 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 1:2

V nedělním kole 13. kola La Ligy dokázal Athletic Bilbao porazit Sevillu na její půdě 2:1, a pokračuje tak dále ve svých velice dobrých výkonech. První branku obstaral již v 6. minutě Andoni Iraola, hned o osm minut později vyrovnal Jesús Navas, ale v 71. minutě zápas rozhodl Oscar.

Tým Marcela Bielsy byl po celý zápas lepším týmem. Vytvářel si mnoho šancí, dirigoval hru a Sevilla se pouze snažila držet krok. Nakonec ale marně.

Přitom dle statistik byla jasným favoritem Sevilla. Athleticu se totiž na stadionu Sancheze Pizjuana nepodařilo vyhrát ani jednou po dlouhých 18 let. Jenže start se hostům nad míru povedl. Již v 6. minutě Ander Herrera poslal míč z přímého kopu do pokutového území, odkud ho Andoni Iraola napálil do spodního pravého rohu.

Fanoušci Sevilly mohli po dlouhé době v základní sestavě přivítat elitní útočníky Frederica Kanoutého a Álvara Negreda, a byli právě oni, kteří velkou měrou přispěli k vyrovnání. Malijský útočník chytrou hlavičkou našel rozběhnutého Navase, který se vřítil do pokutového území a povedenou střelou kolem Iraizoze srovnal na 1:1. Mimochodem to byl jeho první gól sezóny.

Gól Sevilly ovšem nevyvedl hráče Athletica z rovnováhy a ti dále předváděli velice kvalitní hru, kterou Andalusanům nedovolili žádnou větší šanci až do konce prvního poločasu. Do druhé půle nastoupili aktivněji opět hosté a do velké šance se hned začal probíjet mladý Muniaín. Fernando Navarro ho ale brilantním zákrokem zbavil míče, a celou akci tak zneškodnil. Co se nepodařilo Muniaínovi, o to se pokoušel Herrero, ale jeho střela mířila nad bránu Javiho Varase.

Hráči Sevilly měli velké problémy s bráněním fyzicky velice silného Fernanda Llorenteho, který se dostal do dvou velmi slibných příležitostí. Nejprve ale hlavičkoval nad, a pak po Herrerově střele, kterou z brankové čáry odkopával Emir Spahič, se dostal k dorážce,ale trefil pouze boční síť.

Už se zdálo, že i přes precizní hru tu Athletic znovu nevyhraje, když pro Bielsův tým přišla spása v podobě druhého gólu. Muniaín našel v pokutovém vápně skvěle Oscara, jehož první pokus dokázal Varas nohou vyrazit, jenže míč se opět vrátil přímo k Oscarovi, který již napodruhé neměl příliš problémů dorazit míč do brány.

Sevilla se tentokrát již nezmohla na žádnou odpověď, naopak Muniaín mohl skóre ještě navýšit o jeden gól, ale Varas ho vychytal, a zápas tak skončil poměrem 2:1 pro Athletic. Athletic se tak díky třem bodům vyšvihl již na šesté místo a je pouhý jeden bod právě za Sevillou.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele