3. kolo
10.09.2011 20:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Vítězství nad Getafe dává Realu vedení v La Lize

Real Madrid se po dlouhé době ujal vedení v La Lize. Bílý balet zvítězil v malém madridském derby nad Getafe v poměru 4:2. Po zaváhání Barcelony v San Sebastiánu se tak Bílý balet matematicky dostal na první místo v Primera División.

Po dramatickém a na góly bohatém zápase triumfoval Real nad svým městským rivalem Getafe a pokud nezvítězí Valencie či Betis výrazným rozdílem, bude do dalšího kola lídrem La Ligy. Hosté přes statečný výkon odešli ze Santiago Bernabéu poraženi.

Oba týmy nastoupily v očekávaných sestavách a domácí se hned zpočátku do zápasu opřeli. Nejprve po sklepnutí Benzemy pálil mimo Cristiano Ronaldo. A hned nato se probil před gólmana Moyu po samostatné akci Di María, ale míč skončil v zámezí. I další šance měli domácí, ovšem Özil, Di María a Ronaldo se neprosadili. Na opačné straně zahrozil Miku, ale Sergio Ramos zachránil.

Ve 13.minutě se Real ujal vedení. Po akci Özila, Marcela a Coentrãa se dostal k míči Benzema a prostřelil Moyu. O chvilku poté měl šanci Ramos, ale přestřelil. Poté se zápas odvíjel bez výraznějších příležitostí, až ve 29.minutě střílel Lacen, nicméně Casillas jeho ránu zneškodnil.

Ve 33.minutě se po akci Marcela a Benzemy dostal do šance Coentrão, ale jeho pokus těsně minul branku Getafe. Ani Ronaldo po přihrávce Benzemy neproměnil svou příležitost. Pak málem vyrovnali hosté, protože Marcelo odvrátil centr na tyč. Přesto se však stav vyrovnal, jelikož ve 38. minutě vysunul výborně Lacen ve vápně Mikua, který vyrovnal.

Před koncem poločasu měl šanci z přímého kopu Ronaldo, ale přestřelil. Oba týmy šli do kabin za nerozhodného stavu. Druhé dějství zahájili lépe hosté, ale Pedro Ríos po odraženém míči přestřelil. Domácí odpověděli dvojitou šancí Coentrãa, první střelou minul a pak po nůžkách Ronalda, které Portugalec napálil do břevna, nastřelil boční síť.

Za hosté odpověděl Miku, ale jeho bombu Casillas zlikvidoval. V 59.minutě po faulu mimo vápno od Cata Díaze na Ronalda se kopala penalta, kterou Portugalec proměnil. V 68.minutě Real zvýšil vedení, když Cristiano Ronaldo krásnou přihrávkou našel Benemu, jenž využil špatného vyběhnutí Moyi a zavěsil.

Hosté o čtyři minuty poté utkání zdramatizovali, střídající Güiza vypálil, Casillas sice vyrazil, ale odražený míč si našel Miku, posadil si Carvalha a snížil. Real se vrhl do útoku, velké šance Marcela a Ronalda ovšem přišly vniveč. Přesto domácí potvrdili vedení, jelikož čerstvě vystřídavší Higuaín prošel skrz obranu Getafe a skóroval. Poslední šanci zápasu měl Güiza, ale Casillas ho vychytal.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 v 90 min bude vyrovnavat ronaldo z diskutabilnej penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0, Ronaldo 5 gólů Ale vážně, teď se jim v přáteláku rozstříleli Argentinci, mohl by se prosadit někdo z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid 2 - 2 Getafe CF

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Marcelo,C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - gol v 98 minute, prestoze budou nastaveny 3 - takovy pripad ala Manchester United

Reagovat
PePiG7

3-0 Ronaldo,Ronaldo z pen.,Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real do toho tip 5:0 Madrid Madrid Madrid Hala Madrid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid - Getafe CF - 5:0 (2x Ronaldo, Özil, 2x Benzema)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Ronaldo 2, Di maria,Benzema ..Hala Madrid

Reagovat
Krausio_Real_M

Benzemá

Reagovat
smazaný uživatel

jj,taky sem štastný že se Karim konečně chytl :)..jde vidět,že maká :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele